FERDIGKJØRT: Julian Alaphilippe dropper den planlagte sesongavslutningen i Italia. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Alaphilippe står over Il Lombardia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.10.19 11:05

Del på    

Avslutter samtidig årets sesong.

(procycling.no): Franskmannen ville normalt sett vært blant favorittene til å vinne sesongens siste monument på lørdag, men nå blir altså ikke Julian Alaphilippe å se i Italia likevel.

Han skulle opprinnelig også kjørt Milano-Torino på onsdag, men det siste rittet hans for sesongen ble VM-fellesstarten i Yorkshire, hvor han til slutt ble nummer 28.

Der var han også blant favorittene og han var svært nære ved å henge med da Matteo Trentin og Mathieu van der Poel angrep med tre runder igjen, men på slutten var igjen helt ferdigkjørt.

– Jeg har jobbet veldig hardt for å prøve å være i toppform for tredje gang i år, etter klassikerne og touren, men jeg visste at jeg i VM var et stykke unna der jeg ønsket å være. Jeg ønsket virkelig å være med gutta i Italia og gi mitt beste for laget, men når jeg ikke kan gjøre det, så gir det mening at jeg starter på rekonvalesensen etter sesongen nå, for å være i best mulig form til starten av neste sesong, sier Alaphilippe i en pressemelding. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Et år jeg aldri vil glemme

Alaphilippe startet sesongen allerede i januar i Vuelta a San Juan, hvor han vant to etappe og ble nummer to sammenlagt. Videre vant han den femte etappen i Colombia 2.1, før han sesongdebuterte i Europa med Strade Bianche.

Der gikk han også til topps og mars ble en virkelig drømmemåned. Han fulgte opp med to etappeseirer i Tirreno-Adriatico og en sjetteplass sammenlagt, før han tok karrierens største seier da han spurtet best på Via Roma og vant Milano-Sanremo. Vårsesongen ble rundet av med seier på den andre etappen i Baskerland rundt og seier i Flèche Wallonne.

Også i Critérium du Dauphine ble det en etappeseier, da han gikk seirende ut av duellen med Gregor Mühlberger på den sjette etappen.

Tour de France gikk nok langt bedre enn hva han i det hele tatt hadde turt å håpe på. Der ble det to etappeseirer og hele 14 etapper i den gule ledertrøya, som han måtte se at Egan Bernal kapret på de siste to fjelletappene, mens Alaphilippe selv til slutt ble nummer fem. 

De to etappeseirene i Tour de France ble også hans to siste for sesongen. Alaphilippe valgte å kjøre langt færre rittdager inn mot VM enn i fjor, hvor han vant både Tour of Britain og Tour of Slovakia tett på mesterskapet, men også i år manglet det noe på den ypperste toppformen på høsten.

Likevel kan han altså se tilbake på hele tolv seirer denne sesongen, hvorav ni på WorldTour-nivå.

– 2019 er et år jeg aldri vil glemme, og jeg vil takke laget mitt, lagledelsen, støtteapparatet, familien min og alle som har støttet meg gjennom denne virkelig utrolige sesongen, sier franskmannen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse