Prøv Procycling Pluss idag

SEIGT: Julian Alaphilippe spurtet inn til seier på den tredje etappen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Alaphilippe spurtet best i Tour of Britain

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.09.18 16:27

Del på    

Årets niende seier for franskmannen.

Den tredje etappen i Tour of Britain ble raskt unnagjort, med kun 125 kilometere på programmet. Start og mål var begge i Bristol og det var et relativt stort felt som kom inn igjen mot den britiske byen etter snaue tre timer på sykkelen.

Med en bakke tre kilometer fra mål satt BMC opp farten for deres sammenlagthåp, Patrick Bevin. Mannen fra New Zealand var best i spurten blant favorittene på mandagens etappe, men da var det kun en tredjeplass man kjempet om.

Når det ble kamp om etappeseieren, fant Julian Alaphilippe giret han manglet på mandagens etappe. I en seig spurt fikk Quick-Step-rytteren sykkelen først over målstreken, mens Bevin syklet inn til andreplass.

– Jeg er veldig glad, spesielt i dag fordi laget gjorde en veldig god jobb gjennom hele dagen. Vi kontrollerte rittet og i finalen hadde vi også en mulighet med Bob Jungels som kunne angripe. Han gjorde et strålende opptrekk og jeg er veldig glad for at jeg klarte å ta seieren etter alt det gode lagarbeidet, sier Alaphilippe i seiersintervjuet.

Ny sammenlagtleder

Før etappen var det Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) som ledet i sammendraget, på samme tid som Cameron Meyer (Mitchelton-Scott), mandagens etappevinner.

Bevin var tidlig ute og luktet på bonussekunder underveis på etappen og tok to bonussekunder på den ene innlagte spurten. De skulle også vise seg å bli viktige, for med de seks bonussekundene han fikk for andreplassen i mål, hentet han inn forspranget til Meyer og Tonelli.

Tonelli måtte også slippe feltet i avslutningen, mens Meyer var blant de 32 rytterne som kom inn på samme tid som etappevinner Alaphilippe.

Dermed var det nok en gang plasseringssifre som ble avgjørende og nok en gang var det Cameron Meyer som kom til kort der. Den nye sammenlagtlederen er dermed Patrick Bevin. Julian Alaphilippe følger nærmest de to, to sekunder bak.

– Vi visste at det var en ny etappe med en tøff finale. Det var en skikkelig tøff spurt. Alle så ut til å ha stive bein og det så ut som det gikk i sakte film. Dessverre hadde jeg ikke nok i beina selv til komme forbi Julian, sier Bevin.

Rittet fortsetter med en ny hard spurtetappe på onsdag, før den neste store testen i sammendraget kommer på torsdagens etappe. Da er det en lagtempo som venter rytterne. Ikke lengre enn 14 kilometer, men med en sugende stigning på seks kilometer med drøyt fire prosent i gjennomsnittlig stigning opp til målgang på Whinlatter Pass.

BMC har med store deler av lagtempolaget sitt til Tour of Britain, og ser dermed ut til å være i en strålende posisjon før den siste halvdelen av rittet. Den sjette etappen har også målgang på toppen av Whinlatter Pass, mens de to siste etappene i rittet er relativt flate igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse