Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE PÅ FRANSK JORD: Julian Alaphilippe vant tempoetappen i Paris-Nice i fjor, og går for å forbedre femteplassen sammenlagt i år. Foto: Tim De Waele

Alaphilippe: – Paris-Nice starten på en viktig periode

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.03.18 14:01

Del på    

Franskmannen sikter seg inn mot etappeseire og god sammenlagtplassering.

(procycling.no): 21 år er gått siden Laurent Jalabert vant Paris-Nice. Den franske legenden står fortsatt som siste franskmann som har vunnet Rittet mot solen.

Julian Alaphilippe var fire år i 1997. I år er han det største franske håpet foran Paris-Nice. I fjor ble poengtrøyen en mager trøst etter å ha mistet ledertrøyen på den nest siste etappen. Noe overraskende vant han tempoen på fjerde etappe, en tempo som var flat før det bikket bratt oppover på de siste tre kilometerne.

Årets ritt byr på flere utfordrende etappeprofiler. Småkuperte og tøffe avslutninger passer Alaphilippe meget godt, mens det fort blir den nest siste etappen som blir den vanskeligste for den 25 år gamle Quick-Step-rytteren. Da er målgang på 1500 meter over havet, og med ryttere som Wout Poels, Bauke Mollema, Warren Barguil, Esteban Chavez og Jakob Fuglsang på startstreken, skal det bli tøft for mannen som var først over Laksebakken på sisterunden i VM i Bergen.

– Vi tar det dag for dag. Paris-Nice er et ritt hvor mye kan skje, med blant annet sidevind, vær og rute, sier Alaphilippe til cyclingnews.com. 

– Det er et veldig vanskelig ritt, men jeg liker det veldig godt. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for sammenlagtplasseringen, men det er mer et ritt hvor man prøver å vinne etapper, og så vil et godt resultat sammenlagt følge. Uansett, Paris-Nice er starten på en viktig periode for meg. Formen min er god, og jeg håper å bli bedre og bedre frem til Ardenner-klassikerne.

Tidlig seier ga selvtillit

Alaphilippe har åpnet sesongen godt. Etappeseier i Colombia Oro y Pas og fjerdeplass sammenlagt i Abu Dhabi Tour er den foreløpige merittlisten i 2018, men det er altså nå det virkelig begynner for 25-åringen.

– Å vinne så tidlig i Colombia endret ikke særlig for meg, det ga meg bare mer selvtillit for hva som kommer, beretter Alaphilippe. 

I fjor måtte Alaphilippe gjennom en kneoperasjon, men viste likevel fryktinngytende form mot slutten av sesongen.

Stjerneskuddet beskriver comebacket etter skaden som lettere enn da han slet med kyssesyken:

– Kyssesyken var mer vanskelig fordi jeg ikke visste hvor lang tid det kom til å ta og når jeg skulle komme tilbake. Jeg var sliten hele tiden, og det tok en del tid, selv om jeg var heldig det bare var over vinteren, så jeg bare startet sesongen litt senere. 

Etter kneoperasjonen var Alaphilippe frisk og pigg, og han brukte kort tid på å bygge opp formen ettersom han hadde gjort en god jobb med alternativ trening mens han var ute.

PS: Paris-Nice begynner søndag. Tre nordmenn sykler rittet: Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm (begge UAE Team Emirates) og Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo).

 

Tagget med: ,

Les også disse