Prøv Procycling Pluss idag

FOKUSERER PÅ ARDENNENE: Julian Alaphilippe slikker sine sår etter en velt i Baskerland rundt. Laget ønsker ikke å ta sjanser med ham videre med tanke på værmeldingene for Nord-Spania de kommende dager. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Alaphilippe er ferdigsyklet i Baskerland

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.04.19 14:30

Del på    

Står av etter velt.

(procycling.no): Det var ikke mer enn seks kilometer igjen til streken av den tøffe etappen mellom Sarriguren og Estibaliz, da flere av sammenlagtrytterne gikk ned i en kraftig velt.

Her befant Sky-trioen Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo og Michal Kwiatkowski seg. Verst gikk det utover spanjolen som tok kragebeinet, i tillegg til mindre frakturer i håndledd, rygg og ribbeinet.

For Deceuninck-Quick Step gikk både Enric Mas og Julian Alaphilippe ned. Laget kunngjorde torsdag at rittet er over for franskmannens del.

– Etter å ha blitt undersøkt av lege, og tatt i betraktning av skadene han pådro seg der og værutsiktene for rittet videre, har laget bestemt at det er best at han står av og fokuserer seg på lege sine sår, heter det i en pressemelding.

Alaphilippe forklarte selv at det ikke dreide seg om alvorlige skader, men skrubbsår og smerter.

Han har vist fryktinngytende form så langt denne sesongen, og spesielt i mars måned da han vant Strade Bianche, to etapper i Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo på rappen. Quick Step håper at han også skal være toneangivende i Ardennene, der han trolig skal i aksjon i Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Lìege. Alt i fjor lyktes det Alaphilippe å vinne La Flèche Wallonne, etter at Alejandro Valverde har dominert rittet i stor stil de siste sesongene.

Tagget med: , ,

Les også disse