Prøv Procycling Pluss idag

PÅ PODIET I FJOR: Julian Alaphilippe på podiet etter fjorårets Il Lombardia. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Alaphilippe dropper Lombardia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.18 22:18

Del på    

Etter en lang sesong prioriterer franskmannen hvile.

Etter 74 rittdager i 2018 setter Julian Alaphilippe en stopper for sesongen. Franskmannen ville normalt sett vært blant favorittene i lørdagens Il Lombardia, men han vil ikke bli å se på startstreken.

– Jeg følte meg veldig sliten etter VM. Selv om jeg ville ønsket å kunne kjøre i Italia denne uka, spesielt i Il Lombardia, hvor jeg ble nummer to i fjor, er dette den rette avgjørelsen å ta, sier Quick-Step-rytteren til L’Équipe.

Alaphilippe startet sesongen i Colombia Oro y Paz i februar, hvor han vant den fjerde etappen. Deretter har det stort sett gått slag i slag, fra toppresultat til toppresultat for franskmannen. Totalt har han sikret seg tolv seirer i 2018.

Det inkluderer to etappeseirer i Baskerland rundt, seier i Flèche Wallonne, etappeseier i Critérium du Dauphiné, to etappeseirer i Tour de France og klatretrøya i samme ritt, seier i Clásica San Sebastián, samt etappe- og sammenlagtseier i både Tour of Britain og Slovakia rundt.

VM ble dermed en liten skuffelse, hvor han stivnet i den stupbratte «Highway to Höll» og endte på en noe skuffende åttendeplass.

– Sesongen har vært veldig lang. Det har vært mange mål jeg skulle nå, noe som har slitt meg ut både fysisk og mentalt. Jeg har nytt alle disse nydelige øyeblikene, men ettersom jeg ikke har kunnet trene de siste dagene, ville det vært nytteløst å dra til Italia. Jeg vil ta en periode med hvile nå, før jeg begynner å gjøre meg klar for neste sesong.

Selv uten Alaphilippe, vil Quick-Step Floors fremdeles kunne stille med et bra lag til årets siste monument. Ifølge den foreløpige startlista til procyclingstats.com vil det belgiske laget stille med blant andre vinneren av årets Liège-Bastogne-Liège, Bob Jungels, og andremann fra Vuelta a España, Enric Mas. 

Tagget med: , ,

Les også disse