LAGBYTTE: Kristian Aasvold skifter Sparebanken Sør ut med Coop. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Aasvold klar for Coop

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.17 17:34

Del på    

Trønderen ser fram til et miljøskifte etter fire år i Sparebanken Sør.

Mandag ble det klart at Kristian Aasvold sykler for Team Coop i 2018. Trønderen har syklet for Team Sparebanken Sør siden han tok steget opp i seniorklassen i 2014, men da det i slutten av august ble klart at laget legges ned, måtte han se seg om etter et nytt lag.

– Først og fremst kom det som en stor overraskelse at det ikke ble noe mer av Sparebanken Sør. Da handlet det om å komme i kontakt med de norske kontinentallagene så fort som mulig. Med nedleggelsen av både oss og FixIT, visste vi at det var mange ryttere uten kontrakt. Vi kom i en dialog med Coop, og ble enige et par uker etterpå, sier Aasvold til procycling.no.

Med god hjelp av agent Jean Erik Gaundal kom avtalen på plass, og ble signert et par dager før lagtempoen i VM, hvor Aasvold gjorde sin siste opptreden som Sparebanken Sør-syklist.

– Jeg fikk tidlig positive tilbakemeldinger fra Coop. Jeg hadde fortsatt ritt igjen i sesongen. Dermed måtte en bare holde fokus, og prøve å få vist seg fram i de. I East Bohemia Tour leverte jeg jo bra, og vant U23-konkurransen. Jeg tror nok det også var med på å virke positivt inn for Coop, som også syklet samme ritt.

Miljøskifte etter fire år

Aasvold ser nå fram til tiden i Coop. Selv sier han også at selv om Sparebanken Sør hadde fortsatt, kunne et lagbytte vært aktuelt for å få et miljøskifte.

– Jeg tror det blir veldig bra. Nå har jeg syklet fire år i Sparebanken, og uansett tror jeg det er bra med et miljøskifte. Selv om jeg er fornøyd med tiden min i Sparebanken, så er det alltid bra med forandringer når du har vært på samme sted lenge.

– Han er en sterk rytter som har kjørt mange år på det norske U23-landslaget, så han vet hva det krever. Han har først og fremst vist seg fram når det går oppover, og så har han en brukbar spurt i mindre grupper. Han blir spennende å følge videre, sier sportsdirektør Magnus Børresen i en pressemelding om nysigneringen.

Flere utskiftninger

Aasvold er bare én av flere nye ryttere på laget. Fra Sparebanken Sør kommer også Trond-Håkon Trondsen, mens svenske Fredrik Ludvigsson også er hentet inn for å styrke stallen.

Samtidig er det klart at lagets store ener, August Jensen, blir proff i Israel Cycling AcademyFredrik Strand Galta har på sin side kunngjort at han legger opp, etter at han fremdeles sliter med skadene etter velten i Sundvolden GP tidligere i år.

PS! Coop kunngjorde i samme pressemelding at Anton Tunset også har fornyet kontrakten med laget.

Tagget med: ,

Les også disse