Prøv Procycling Pluss idag

FREMDELES I TOPPEN: Kristian Aasvold holdt godt stand på den andre etappen av Istrian Spring Trophy. FOTO: Magnus Børresen/Team Coop

Aasvold hindret i kampen om andreplassen: – Blir vanskelig når jeg må bremse

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 16.03.19 15:16

Del på    

Til tross for uheldig finale, beholder Coop-rytteren fjerdeplassen i sammendraget.

(procycling.no): Kristian Aasvold er fortsatt nummer fire sammenlagt etter den andre etappen av Istrian Spring Trophy.

Team Coop-rytteren ble nummer ni på etappen som ble vunnet av Felix Gall (Development Team Sunweb).

Det var en tøff bakke like før mål der Gall satte inn støtet og var suveren. Aasvold befant seg i en forfølgergruppe sammen med to andre på toppen av siste bakke 800 meter før mål.

– De siste 800 meterne før mål gikk det slakt nedover. Gall var den klart sterkeste i bakken, og med 500 meter til toppen gikk ledertrøya (Attila Valter) til. Vi var tre stykker som var ti sekunder bak Gall på toppen, men vi ble hentet 250 meter før mål, sier Aasvold til procycling.no etter etappen.

– Han som ble nummer to på etappen (Stefano Oldani), satt i gruppa med meg over toppen. Han åpnet spurten på høyre side av Valter rett før vi ble tatt igjen, og da jeg skulle gå på venstre, kom det en i dobbel hastighet bakfra som kjørte inn i meg. Jeg tror jeg skulle klart å ta andreplassen, men det blir vanskelig når jeg må bremse, forklarer mannen fra Snåsa.

– Vi må bare prøve

Håpet om podiet lever imidlertid fortsatt for Coop-rytteren. Han er to sekunder bak tredjeplassen i sammendraget, og selv om det er en flat avslutning på sisteetappen i morgen, bedyrer Aasvold at det er mye som kan skje.

– Det blir vanskelig, men vi må bare prøve. Det er mulig å ta bonussekunder underveis, men hvis det blir spurt til slutt, kjører laget for seier, og da er det ikke meg det spurtes for akkurat, beretter Aasvold, som melder om god form:

– Formen er bra. Jeg tror ikke jeg har kjørt fortere i sånne bakker tidligere. Det handler litt om marginer. Det var litt kjipt at det ble som det ble i finalen, for jeg kunne fort vært to sammenlagt.

Istrian Spring Trophy avsluttes i morgen med en noe lettere etappe. Skulle det samles for spurt, har Coop både Trond Håkon Trondsen og Olav Hjemsæter med som raske avsluttere.

Tagget med: , ,

Les også disse