Prøv Procycling Pluss idag

SLUTT: Det danske laget legges ned etter sesongen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Laget til Moberg og Aalerud legges ned

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.06.19 22:10

Del på    

– Det er egentlig bare veldig trist, sier Moberg.

Bjarne Riis, én av eierne til laget, bekrefter at laget legges ned etter sesongen til dansk TV 2 i ettermiddag.

– Jeg er utrolig lei meg for at vi må legge ned satsingen. Jeg hadde håpet at det var et prosjekt vi kunne fortsette med, men vi mangler rett og slett sponsorer. Derfor har vi valgt å gjøre dette, sier Riis.

Laget har vært blant de beste i år, med Marta Bastianelli som den store stjernen. Italieneren har levert en strålende sesong, med seier i Flandern rundt og Ronde van Drenthe som de to største seirene.

– Vi hadde håpet at det var flere som syntes det kunne være interessant, men vi har vært nødt til å ta en avgjørelse. Personlig synes jeg det er ergerlig. Vi har et utrolig sterkt lag som har kjørt inn mange gode resultater, sier Riis. 

Virtu har også et herrelag, Team Waoo, som for øyeblikket er et kontinentallag. De fortsetter og har ambisjoner om å ta steget opp på prokontinentalnivå til neste år.

Fikk beskjed i dag

Det danske laget har også to norske ryttere i Emilie Moberg og Katrine Aalerud.

– Vi fikk indirekte beskjed for en måned siden at de vurderte å bare gå videre med herrelaget, siden det var enklere å få plass sponsorer til et dansk herrelag enn et internasjonalt damelag i Danmark. Vi håpet de skulle få det til, men de satt en frist til slutten av juni. I dag fikk vi en telefon om avgjørelsen. Det er egentlig bare veldig trist, sier Moberg til procycling.no.

De to meldte begge overgang fra Hitec Products til det danske laget foran 2018-sesongen.

– Det har blitt bygget opp et veldig godt lag og jeg trives veldig godt på laget. Med Carmen (Small) og andre i støtteapparatet som har vært med på å bygge det. Det føles egentlig veldig urettferdig, at vi får bygget det opp til å bli noe veldig bra, vi var rangert som nummer tre etter våren, at jobben da skal avsluttes.

STRÅLENDE SESONG: Med en Marta Bastianelli i kjempeform har Team Virtu virkelig kjørt inn noen gode resultater denne sesongen. Her fra da italieneren vant Flandern rundt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Det er utrolig trist at det skal legges ned nå. Men sånn er det når man ikke har sponsor til å ha et år til der. Skulle gjerne ha ønsket at det fortsatte, siden det er et utrolig bra lag og virkelig har vært profesjonelt. Jeg er bare utrolig takknemlig over å kunne få vært der i fjor og i år på å utvikle meg, sier Aalerud til procycling.no.

– Fremdeles store forskjeller på menn og damer

Mens det ikke har vist seg mulig å få finansieringen til for et internasjonalt damelag på høyt nivå, skal altså herrelaget trolig gjennom en oppgradering, med mulige utsikter for å ta steget opp til WorldTouren om noen år igjen.

– Er du overrasket over at det ikke er økonomi til et internasjonalt damelag, men at herrene fortsetter?

– Jeg er for så vidt overrasket. Jeg mener det hadde vært mulig om man gikk inn for det. Sånn sett er det overraskende, men det er ikke overraskende at det fremdeles er store forskjeller på menn og damer innenfor sykkelsporten. Igjen ser vi det som jeg mener er diskriminering i syklingen, sier Moberg. 

– Hva legger du i diskriminering? 

– Med det mener jeg de som styrer sporten og sponsorer. Det er en sannhet at herrene prioriteres, mener Moberg.

Vil fortsette i utlandet

Dermed må Bastianelli, Moberg, Aalerud og resten av laget ut på jakt etter en ny arbeidsgiver til neste sesong.

Jeg hadde jo virkelig håpet at de ville fortsette neste år. Foreløpig har jeg ikke villet tenke så mye mer enn at det blir lag neste år. Nå blir det jo annerledes og man må ut og finne seg en ny arbeidsgiver. Jeg har fått et fint rittprogram utover høsten, så jeg kan ikke gjøre annet enn å sykle så bra som mulig, sier Moberg.

Både Moberg og Aalerud har syklet for dagens Team Hitec Products-Birk Sport, men er begge klare på at de ønsker å fortsette i et utenlandsk lag. 

– Jeg ser for meg selv sykle for et utenlandsk lag neste år ja. Men selvfølgelig er det trangt om plassene, så det handler om å finne en balanse der det er plass, men også et sted der man kan utvikle seg og bli bedre, sier Aalerud.

Tagget med: , , ,

Les også disse