VANT: Adam Yates seiret på den femte etappen i Kroatia rundt. FOTO: David Ramos/Getty Images

Yates med soloseier på kongeetappen i Kroatia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.10.19 14:58

Del på    

Klasseforskjell på avslutningsfjellet.

(procycling.no): Lørdag var det klart for kongeetappen i Tour of Croatia der to topper på over 1000 meters høyde skulle forseres. På toppen av den siste var det målgang.

Det ble et hardt ritt underveis, og inn i den siste bakken, var det få ryttere igjen i favorittgruppa. Tidlig inn i den siste bakken på en drøy mil, ble siste rest av de tidlige angriperne hentet da Quentin Pacher, Ruben Plaza og Grega Bole ble hentet.

Da angrep Matteo Badilatti (Israel Cycling Academy). Han opparbeidet seg en luke som holdt seg på rundt tjue sekunder til et felt som holdt et jevnt tempo til tross for at flere prøvde å komme av gårde.

Badilattis luke holdt imidlertid ikke lenge da Adam Yates (Michelton-Scott) dro til. 

Han fikk raskt en stor luke på forfølgerne da han angrep med snaue fem kilometer til toppen, og ingen var i nærheten av å følge.

Yates sin luke stabiliserte seg noe, men det var ingen som karte å akselerere for å ta igjen briten. Han tok dermed sesongens fjerde seier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bak den suverene Michelton Scott-rytteren så Domen Novak (Bahrain-Merida) sterkest ut. Den slovenske mesteren var nærmest Yates inn på den siste kilometeren, men stivnet litt. Han ble tatt igjen og forbikjørt av Davide Villella (Astana), Victor De La Parte (CCC) og Pierre Rolland (Vital Concept) helt mot slutten.

Kvartetten kom i mål ti sekunder bak Yates.

I sammendraget ledet Yevgeni Gidich (Astana) før etappen. Den raske Astana-rytteren han fint med inn til den siste stigningen, men punkterte på bakhjulet like før den siste bakken. Han var uansett ikke Astanas beste kort på etappen, da de kjørte for Villella i den siste bakken.

Yates tok også over sammendraget og leder nå før søndagens sisteetappe. Villella er 15 sekunder bak, mens De La Parte er 17 sekunder bak.