VANT TOUR DOWN UNDER: Ruth Winder holdt unna på den siste etappen etter god hjelp fra hennes lagkamerater i Trek-Segafredo. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Winder holdt unna angrepene på den siste etappen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.01.20 10:02

Del på    

Trek-Segafredo-rytteren kunne juble for sammenlagtseier i Tour Down Under.

(procycling.no): Den siste etappen av kvinnenes Tour Down Under ble vunnet av Simona Frapporti (Bepink) etter at hun var den soleklart raskeste i en tolvmannsgruppe som skled av gårde mot slutten av det 42 kilometer lange kriteriumsrittet søndag.

2.pro-rittet hadde spenning i sammendraget helt til siste slutt, men Ruth Winder og hennes Trek-Segafredo holdt unna for Liane Lippert (Sunweb) og den australske mester Amanda Spratt (Michelton-Scott).

Som på de tidligere etappene blåste sidevinden sterkt da rytterne startet sine totalt 25 runder på den fjerde etappen. Mitchelton-Scott, Trek-Segafredo og Team Sunweb tok styringen fra start, men med vinden og ingen bonusspurter før den sjette runden, gikk det relativt rolig i feltet på etappens første runder.

Winder satt under press på mellomspurtene

Det begynte imidlertid å skje mer da den innlagte bonusspurten nærmet seg. Trek-Segafredo og Sunweb var begge interessert i noen ekstra sekunder sammenlagt. Etter et perfekt opptrekk av Lippert sin lagkamerat, Leah Kirchmann, gikk tyskeren nå fra å være syv sekunder fra sammenlagtvinneren til fire. Kirchmann tok med seg to sekunder, og tidligere etappevinner Chloe Hosking (Rally) det siste.

Etter spurtene ble farten betydelig høyere, men det var fortsatt samlet felt. Ettersom det var innlagte bonusspurter på hver sjette runde til nummer 18, skulle de neste bonussekundene deles ut på den tolvte runden. Denne gangen blandet også Mitchelton-Scott seg inn i kampen om noen ekstra sekunder sammen med Trek og Sunweb. Med Winder fortsatt i ledelsen, lå Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) på en foreløpig tredjeplass, med syv sekunder opp.

Lotta Henttala (Trek) spurtet lett inn først over målstreken på den andre spurten, og tok dermed med seg tre sekunder. Spratt måtte nøye seg med to sekunder, og sammenlagtlederen Ruth Winder tok det siste bonussekundet. Forspranget til Trek-rytteren var dermed fem sekunder til Lippert og seks sekunder til Spratt.

Bruddet gjorde opp om seieren

Etter spurten stoppet feltet opp, og en gruppe kom seg unna. Luken ble fort tettet av feltet, men situasjonen åpnet for kontraangrep. En gruppe på 12 ryttere kom av gårde.

Uten noen ryttere som var truende for sammenlagten var Mitchelton-Scott og Trek- Segafredo fornøyd med situasjonen, og gjorde ingen innsats i å hente tetgruppen, men kontrollerte heller hovedfeltet bak.

Utbryterne fikk dermed gjøre opp om seieren i bruddet. Der var italienske Frapporti den raskestes. Lauren Stephens (Team Tibco-SVB) ble nummer to, mens Rushlee Buchanan (New Zealand) fulgte deretter.

Sammendraget forble uendret, og dermed kunne Winder juble for å ha vunnet den okerfargede trøyen.