Prøv Procycling Pluss idag

BARE NESTEN: Det ble andreplass for Tim Wellens på den sjette etappen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Wellens vant nesten på «etappen han alltid vinner»

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.08.18 16:24

Del på    

Men denne gangen måtte han akkurat se seg slått på den sjette etappen i BinckBank Tour.

Fire ganger tidligere har Tim Wellens kjørt BinckBank Tour/Eneco Tour. I 2014 vant han den sjette etappen og sammenlagt. I 2015 vant han den sjette etappen og sammenlagt. I 2016 ble han nummer 118 på den sjette etappen og brøt rittet etappen etter. I 2017 vant han den sjette etappen og ble nummer to sammenlagt.

I 2018? Vel, nok en gang var det Tim Wellens det handlet om på den siste mila. Belgieren angrep fra en redusert favorittgruppe med litt over ti kilometer igjen og la seg rett ned i tempostilling. Men i motsetning til tidligere, klarte han aldri å få den største luka. Istedenfor kom først Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) opp, før Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) og Dylan van Baarle (Team Sky) fulgte med tre kilometer igjen.

Der ble det flere angrep og taktisk kjøring. Til slutt var det Mühlberger som lyktes med et angrep med rett over én kilometer igjen.

For Wellens ble det dermed bare en andreplass, etter å ha spurtslått Stybar og van Baarle.

Mohoric økte i sammendraget

Wellens gruppe kom inn tre sekunder bak Mühlberger, med Maximillian Schachmann (Quick-Step Floors) ytterligere to sekunder bak. Tre sekunder bak ham igjen kom Greg Van Avermaet (BMC) og Søren Kragh Andersen (Sunweb), mens Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) førte hovedfeltet over streken, elleve sekunder bak Mühlberger.

Der satt verken Sean De Bie (Vérandas Willems-Crelan, andremann før etappen) eller Maxime Vantomme (WB Aqua Protect Veranclassic, fjerdemann før etappen). Ei heller Stefan Küng (BMC), som veltet med rundt 15 kilometer igjen og aldri kom seg opp igjen.

Dermed leder nå Mohoric med 30 sekunder i sammendraget, hvor det nå er Michael Matthews (Sunweb) som følger tettest. Bak ham igjen er det virkelig tett, med ryttere som Søren Kragh Andersen på fjerdeplass, 34 sekunder bak, og Tim Wellens på åttendeplass, 37 sekunder bak.

Alt ligger med det til rette for en virkelig spennende avslutning på BinckBank Tour på søndagens avsluttende etappe til Geraardsbergen, med tre passeringer over ikoniske Muur van Geraardsbergen. Mohoric ble allerede på lørdagens etappe testet grundig og det ble tydelig at laget rundt ham ikke er det sterkeste. En enda større test venter for sloveneren på søndagens etappe. Med andre ord er rittet fremdeles vidåpent!

Slik gikk det til

Den sjette etappen i BinckBank Tour var som en mini-utgave av Amstel Gold Race, bare med noe mindre krevende stigninger. Derfor var det også et ganske stort felt som kom inn på de siste to milene, hvor de bratte bakkene og smale veiene var som skapt for angrep.

I front lå Timo Roosen (Team LottoNL-Jumbo) og Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe). Inn på den gyldne kilometeren med 17 kilometer igjen kom det også et angrep bakfra fra trioen Tim Wellens (Lotto Soudal), Yves Lampaert (Quick-Step Floors) og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

Mens Bodnar plukket samtlige bonussekund, fordelte de tre bak tredjeplassen og det siste sekundet på hver av de tre spurtene.

Küng veltet

Like etter fortsatte dramatikken. Stefan Küngs sykkel nærmest sviktet ut av en sving og plutselig lå sveitseren i bakken. Der dro han også med seg Michael Valgren (Astana) på det som var et kritisk øyeblikk i rittet.

Foran kom Wellens’ gruppe opp til Roosen og Bodnar, og bakfra kom også Greg Van Avermaet (BMC) og Michael Matthews (Sunweb) seg opp. Dermed ble en ny tetgruppe på syv dannet, hvor en isolert sammenlagtleder i Matej Mohoric måtte gjøre mye av jobben.

Flere og flere gjorde som Van Avermaet, all den tid samarbeidet ikke var perfekt i tetgruppa. Dermed angrep Wellens selv på ny med ti kilometer igjen. Han holdt unna for feltet, men fikk flere ryttere opp til seg. Av dem var det Gregor Mühlberger som vant.

Tagget med: , ,

Les også disse