FORBEREDELSER TIL TOUREN: Det er Guillaume Martin som skal lede Wanty-Groupe Gobert under Tour de France, og franskmannen kan ha bruk for en type som Odd Christian Eiking. Foto: Wanty-Groupe Gobert

Wanty samler seg rundt franskmann i Tour de France-uttaket

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.06.18 11:23

Del på    

Eiking foreløpig ikke bekreftet.

(procycling.no): Det er tre ledige plasser igjen for Odd Christian Eiking å knive om foran Tour de France.

Team Wanty-Goubert har tatt ut kaptein Guillaume Martin, hans to hjelpere Marco Minnaard og Thomas Degang, i tillegg til spurteren Andrea Pasqualon og bruddhissige Yoann Offredo.

I etterkant av det belgiske mesterskapet skal de tre siste plassene deles ut.

Viste seg fram i Dauphiné

Eiking var angrepsvillig i starten av Critérium du Dauphiné, men gikk ut av rittet med mageproblemer. Han holdt seg likevel i området, og ble blant annet med lagkameratene Minnaard, Martin, Degand og Dion Smith på rekognoseringstur over Col de la Croix de Fer og Alpe d’Huez.

Det var det hittil tydeligste hintet om at 23-åringen fra Askøy utenfor Bergen er del av Tour de France-planene til Hilaire Van der Schueren.

Vestlendingen er kandidat til å kjempe om etappeseier i brudd, og kan også gjøre en jobb for Martin under kuperte etapper. Eiking var også med på rekognosering av brosteinsetappen tidligere i sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ VENT: Odd Christian Eiking har foreløpig ikke fått klarsignal foran Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Foruten nordmannen er det Smith og Timothy Dupont som virker å være tett på startplass, men på bruttolista står også Frederik Backaert, Xandro Meurisse, Pieter Vanspeybrouck og Guillaume Van Keirsbulck oppført.

Belgisk mesterskapet kan avgjøre

Meurisse, Smith og Backaert syklet Critérium du Dauphiné sammen med Eiking, mens Van Keirsbulck har holdt det gående i belgiske endagsritt siden Tour de Luxembourg i starten av juni. Vanspeybrouck og Meurisse var også i aksjon under La Route d’Occitaine som ble avsluttet denne helga.

– Våre ambisjoner er omtrent tilsvarende som da vi inntok touren i fjor. Guillaume Martin er vår kaptein, og han fortjener god støtte, og det får han fra Thomas Degang og Marco Minnaard. Andrea Pasqualon leder UCI Europa Tour-rankingen, og har vunnet fire ritt de siste ukene. Han fortjener å være der, og det samme gjør Yoann Offredo. De siste tre rytterne blir tatt ut i etterkant av det belgiske mesterskapet i Binche på søndag, sier Van Schueren, og hinter med det til at en eventuelt belgisk mester fra Wanty vil ha gode muligheter også til å bli med til Tour de France.

Nasjonalitet har selvsagt også noe å si. Det er én belgier, én nederlender, to franskmenn og én italiener blant de første fem som offisielt er tatt ut til rittet.