Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Marianne Vos vant og overtok ledertrøya i OVO Energy Women's Tour. (Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images)

Vos overlegen i OVO Energy Women’s Tour

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.06.19 16:10

Del på    

Susanne Andersen bra med i Storbritannia.

(procycling.no): Den andre etappen av WorldTour-rittet OVO Energy Women’s Tour var et 67.5 kilometer langt kriteriumsritt i britiske Gravesend. 25 runder skulle forseres, og det var flere mellomspurter underveis.

Det var mye støting underveis, men ingen klarte å etablere noe skikkelig brudd. Dermed var det et samlet felt som tok fatt på de siste rundene i sykkelparken øst for London.

Marianne Vos (CCC-Lic) var den med mest futt i beina i avslutningen, og nederlenderen kunne juble for en overlegen seier. Hun vant foran Elizabeth Deignan (Trek-Segafredo) og Sarah Roy (Michelton-Scott).

Susanne Andersen (Sunweb) var bra med i finalen og ble nummer tretten etter å ha gjort en jobb for Coryn Rivera i avslutningen. Rivera klarte ikke å hevde seg blant de aller raskeste, men fikk med seg noen bonussekunder underveis. Til slutt endte hun på syvendeplass.

Andersen like utenfor topp ti på første etappe

Susanne Andersen ble nummer fjorten på mandagens etappe. Hun ble nummer to i spurten i feltet, men foran var det altså tolv ryttere.

Den første etappen ble en stor suksess for Boels Dolmans. Storlaget vant dobbeltseier med Jolien d’Hoore og Amy Pieters, mens Lisa Brennauer (WNT-Rotor) ble nummer tre.

Katrine Aalerud (Waoo) er også med i rittet. Hun endte i samme felt som Andersen mandag, fire sekunder bak vinneren, og tapte ytterligere syv sekunder i finalen tirsdag.