Prøv Procycling Pluss idag

MEDALJEHÅP: Andreas Leknessund sykler selvsagt både tempo og fellesstart under VM i Bergen. Foto: Per Erik Mæhlum/Norges Cykleforbund

VMs første, norske tropp tatt ut: – Størst forhåpninger på tempoen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.08.17 11:31

Del på    

Vår regjerende europamester får et heftig lag rundt seg.

(procycling.no): Torsdag ble navnene til den aller første, norske VM-troppen til mesterskapet på hjemmebane tatt ut i Bergen.

Juniorlandslaget har dominert Nations Cup hele sesongen, og blant de seks utvalgte finnes noen opplagte vinnerkandidater foran fellesstarten den 23. september.

Andreas Leknessund vant Tour de Pays du Vaud sammenlagt tidligere i år. Idar Andersen vant Fredsrittet i våres foran nettopp Leknessund.

Begge rytterne går bra i bakker, og VM-runden i Bergen bør således passe godt.

– Vi leder Nations Cup og har kjørt godt på veldig mange gode løp i år. Vi har kanskje ikke de sterkeste enkeltrytterne til enhver tid, men vi har sannsynligvis det sterkeste laget totalt sett. Det gjør at vi har mange ryttere å spille på underveis i VM fellesstarten. De seks uttatte er de seks som har tatt Nations Cup poeng og som var topp seks på NM. Slik sett var uttaket forholdsvis greit. Det er disse utøverne som har umerket seg mest gjennom sesongen, sier landslagssjef Kai Lexberg.

Wærenskjold viste seg fram

Under EM i Herning spurtet stortalentet Søren Wærenskjold inn til sølvet. Ringerike SK-rytteren er førsteårsjunior, og naturligvis svært lovende. Det kan likevel være at årets VM kommer litt for tidlig for ham.

På det norske lagets triumfferd i Nations Cup denne sesongen har også Jonas Iversby Hvideberg, Olav Hjemsæter og Ludvig Fischer Aasheim vært relativt sikre kort.

Også André Heggø og Einar Liseth Pedersen har vært innom landslaget denne sesongen, men ble ikke valgt ut til den endelige VM-troppen.

Forventninger til tempo-medalje

Leknessund, Hjemsæter og Wærenskjold skal forsvare de norske fargene på temposykkelen. Juniorene gjør unna sitt ritt på VMs tredje konkurransedag.

– Andreas som har vunnet mye temporitt og er i tillegg er regjerende Europamester på tempo. Derfor er kanskje dette den øvelsen Norge har størst forhåpninger om medalje på under mesterskapet. Søren kjører også bra tempoer med sølv i NM bak Andreas og femteplass i EM. Etter som vi har Europamesteren får vi en ekstra plass som gir oss en mulighet til å ta ut en ekstra rytter. Rett før EM var Olav (Hjemsæter) kun to bak Søren (Wærenskjold) på tempoen i Niedersachsen. Han har også vist gode takter på temporitt her hjemme. Alle tre rytterne kan på en maks-dag havne topp 10, sier Lexberg.

Hele det norske uttaket:

Tempo, 19. september: Andreas Leknessund (Ringerike SK),  Søren Wærenskjold (Ringerike SK),
Olav Hjemsæter (Glåmdal SK).

Fellesstart, 24. september: Idar Andersen (Gauldal SK), Olav Hjemsæter (Glåmdal SK),  Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK), Andreas Leknessund (Ringerike SK), Søren Wærenskjold (Ringerike SK)
Ludvig Fischer Aasheim (SP Rye Sykkel).

Tagget med: , , ,

Les også disse