TING GÅR IKKE PÅ SKINNER: John Degenkolb er nødt til å avbryte VM-forberedelsene i Spania. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

VM-kaptein bryter vueltaen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.08.17 11:31

Del på    

- Jeg er ekstremt skuffet.

(procycling.no): Verken Marcel Kittel eller André Greipel er tatt med i den tyske VM-troppen foran mesterskapet i Bergen. Dit skal John Degenkolb, og klassikerstjernen hadde sett for seg å bruke Spania rundt for å sikre seg best mulig forberedelser.

Alt foran starten på den femte etappen, ble det så klart at rittet alt er over for Trek-Segafredo-syklisten. Degenkolb er syk, og har ikke respondert slik laget håpet på medisinsk behandling underveis.

– Jeg har aldri stått av en Grand Tour før, så jeg er ekstremt skuffet over å måtte forlate vueltaen. Jeg kom hit i god form – med to mål: Vinne en etappe, og hjelpe Alberto Contador til å få en stor avslutning på karrieren. Dessverre ble jeg syk for to dager siden, og det var det, sier tyskeren.

Bergen 2017 like rundt hjørnet

VM i Bergen starter 16. september, og Degenkolbs store mål venter søndag 24. Å presse kroppen for mye i denne perioden, er ikke spesielt lurt.

Samtidig gir det hodebry for det tyske laget, ettersom VM-kapteinen nå er nødt til å finne en annen vei mot mesterskapet. Tour of Britain fra 3.-10. september kunne vært en mulighet, men dit skal ikke Trek-laget.

WorldTour-rittene i Quebec og Montreal (8. og 10. september) kan være en annen løsning.

Akkurat i øyeblikket er Degenkolb nødt til å ta det helt med ro, inntil kroppen igjen responderer slik den skal.

– For å være ærlig, er jeg ganske frustrert. Jeg startet sesongen bra og vant i Dubai. Deretter hadde jeg flere topp 10-plasseringer i vårklassikerne. Men etter det gikk ikke ting slik jeg hadde håpet. Det er uansett helsa mi som kommer først nå. Sesongen er ikke over, og jeg ønsker ikke ta unødige sjanser.

Blant VM-outsiderne

Degenkolb var enorm i 2015-sesongen, da han vant både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. I fjor fikk han første halvdel av sesongen ødelagt etter å ha vært involvert i en alvorlig møteulykke med en kvinnelig bilist under trening i Calpe.

Tidligere har han vist at han klatrer hakket bedre enn Alexander Kristoff, og kunne fort blitt nevnt blant outsiderne til å sitte med helt inn når VM-medaljene skal avgjøres i Bergen om en drøy måned.

PS: Etter Degenkolbs sorti overtar Edward Theuns spurtansvaret for Trek-Segafredo.

Tagget med: , , ,

Les også disse