TUT OG KJØR: Elia Viviani tok telling etter at en MC-fører kjørte inn i bakhjulet hans på vei ut av en rundkjøring. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Viviani påkjørt av motorsykkel

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.10.20 15:45

Del på    

Fullstendig hodeløst av MC-fører i Giro d’Italia.

(procycling.no): Med litt over tre mil igjen av den 11.-etappen under Giro d’Italia, ble Cofidis-stjernen Elia Viviani nødt til å ta telling.

Årsaken var at en følgemotorsykkel ikke klarte å holde avstand til rytterne på vei ut av en rundkjøring. MC-føreren kjørte regelrett inn i bakhjulet til den italienske toppspurteren og sendte ham i bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UFF DA: Her skal helst ikke MC-førerne oppholde seg midt i en rundkjøring. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Rundt Viviani sto to hjelpere fra Cofidis-laget og var tydelig irritert på MC-føreren. Etter en kort pustepause var 31-åringen oppe på sykkelen igjen.

Etappen mot Rimini passer godt for spurtere, og Cofidis-laget hadde lagt ned arbeid i front av feltet tidligere på etappen. Episoden med topprytteren vil ventelig få sitt etterspill etter etappen.

Viviani hadde to ryttere rundt seg da uhellet skjedde, og det franske laget sendte ned nok en rytter i håp om å kjøre ham opp til feltet igjen. Dersom Viviani ikke er i stand til spurte om seieren langs den italienske riviera litt senere i dag, er det trolig Simone Consonni som får muligheten.

Førstespurteren til Cofidis hadde sår både på den ene armen og foten etter velten. Han mottok hjelp fra legebilen etter at han fikk kontakt med hovedfeltet igjen med cirka 17 kilometer igjen av etappen.

Den 11.-etappen av Giro d’Italia pågår fremdeles!