Prøv Procycling Pluss idag

BYTTER PLASS: Viatsjeslav Jekimov gir seg som generalmanager i Katusha, og overtar rollen som russisk sykkelpresident fra Igor Makarov. Her sykler de to under samling i regi av Katusha. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Vinokourov trakk seg – Jekimov president

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.12.16 11:05

Del på    

Overtar etter Katusha-eier Makarov.

(procycling.no): Alexander Kristoffs tidligere sjef, Viatsjeslav Jekimov, er valgt til ny president i det russiske sykkelforbundet.

Det melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Jekimov trakk seg tilbake fra rollen som generalmanager i Katusha i høst. Han ble stående uten motkandidat etter at Alexander Vinokourov (for øvrig uten slektskap til Astana-sjef Alexandre Vinokourov) trakk seg før avstemningen.

– I løpet av de siste seks årene har jeg fått mer rutine fra adminstrativt arbeid og nominasjonen min er denne gangen ment seriøst. Jeg takker alle de regionale representantene for støtten, sier Jekimov til TASS.

Han ble også nominert til kandidat tilbake i 2010, men nådde da ikke opp, og tok isteden på seg ledervervet i Katusha.

De siste årene er det faktisk Katusha-eier og forretningsmann Igor Makarov som har sittet som president for det russiske forbundet.

50 år gamle Jekimov er tidligere lagkamerat av Lance Armstrong i US Postal. Han har også vunnet OL-gull på bane for Sovjetunionen i 1988, og står igjen som tempomester fra OL i Sydney. Det etter at Jan Ulrich og Lance Armstrong i etterkant ble strøket fra listene etter dopingbruk.

Jekimov har tidligere fått rettet dopingbeskyldninger mot seg, men har verken blitt tatt eller dømt. Han har ikke villet svare på spørsmål om eventuelt dopingbruk under hans aktive karriere.

Tagget med: , , ,

Les også disse