Prøv Procycling Pluss idag

SESONGSTART: Krister Hagen er én av de seks Coop-rytterne som stiller til start i Kroatia. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no.

– Veldig klare for å komme i gang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.18 21:02

Del på    

Onsdag er det sesongåpning for Team Coop.

Joker-Icopal, Uno-X Norwegian Development Team og Team Coop starter alle 2018-sesongen denne uka. Mens de to førstnevnte ikke starter før på søndag, er Coop i gang allerede på onsdag, med Trofej Umag i Kroatia.

– Vi er veldig klare for å komme i gang nå. Gutta er ganske lada opp og klare til å starte sesongen. Det har vært en lang treningsvinter for mange, så det blir godt å komme i gang, sier sportsdirektør Magnus Børresen til procycling.no.

Dit kommer de med Krister Hagen, Øivind Lukkedal, Gustav Höög, Jon-Anders Bekken, Anton Tunset og Louis Bendixen.

– Vi har vel ikke satt noe konkurransemål, men vi har noen mål internt i laget om hvordan vi skal gjennomføre de rittene her. Klarer vi å gjennomføre de slik vi ønsker, skal vi være helt oppe og kjempe om topplasseringene, sier Børresen.

Tilbake i Kroatia for første gang siden 2013

Tidligere var sesongstart i Kroatia en klassiker blant de norske lagene. Joker har en andreplass fra 2008 og seier fra 2009 i Trofej Porec (som Coop sykler lørdag 3. mars) med de to Stavanger-guttene Alexander Kristoff og Ole Haavardsholm. Forgjengerene til Coop, Sparebanken Vest/Øster Hus, har også et knippe plasseringer blant de fem beste, og Oscar Landa har en andreplass fra den første utgaven av Trofej Umag tilbake i 2013.

Det var også siste gang Coop deltok i de kroatiske rittene – før sesongstarten i år ble lagt dit igjen. Dermed har ingen av de nåværende rytterne på laget deltatt i rittet tidligere for laget, men både Krister Hagen og Øivind Lukkedal har kjørt her tidligere for henholdsvis Oneco og Ringeriks-Kraft. De siste to sesongene har ritt i Portugal vært på programmet tidlig i sesongen for Coop, men etter at de ble flyttet og krasjet med Tour de Normandie, ble løsningen de to rittene i Kroatia.

– Det skal være bra matching for oss i starten av sesongen. Jeg tror det blir fine ritt å åpne med, sier Børresen.

I onsdagens ritt er det ett av 30 lag til start, hvor de skal konkurrere mot flere av de beste tyske og østerrikske kontinentallagene, danske Team Virtu og utviklingslaget til Team Sunweb.

Jensen borte: – Forventer at noen tar hans plass

Børresen kan melde om en god treningsvinter for laget, hvor totalt fem nye ryttere kom inn på laget. Jon-Anders Bekken, Trond Håkon Trondsen, Kristian Aasvold, Fredrik Ludvigsson og Louis Bendixen signerte alle for rogalandslaget (i tillegg har Olav Hjemsæter signert en intensjonsavtale), mens Fredrik Strand Galta, Håvard Blikra, Even Rege, Ole André Austevoll, Andreas Sandnes Olsen, Philip Lindau og August Jensen forlot laget. Mens de første seks enten la opp eller trappet ned satsingen, tok Jensen steget ut i proffverdenen. Det etter å ha notert seg for fire seirer og hele 35 plasseringer blant de ti beste.

Sikkerheten selv, som Børresen sier, og mannen som i nær alle ritt kom inn som kaptein for Team Coop. Dermed er det en klar plass å fylle i laghierarkiet etter at bodøværingen gikk til Israel Cycling Academy.

– Vi ser på våre erfarne ryttere, som har vært August’ høyre hånd i fjor. Typer som Krister Hagen og Øivind Lukkedal er to ryttere jeg forventer at skal ta steget opp. Når August nå har gått videre, så åpner det seg muligheter for andre ryttere. Jeg forventer at det er noen som kommer og tar hans plass, sier Børresen.

Den foreløpige sesongplanen til Team Coop fram mot NM: 

28. februar: Trofej Umag – Umag Trophy (CRO 1.2)
3. mars: Trofej Porec – Porec Trophy (CRO 1.2)
8.-11. mars: Istarsko Proljece – Istrian Spring Trophy (CRO 2.2)
19.-25. mars: Tour de Normandie (FRA 2.2)
31. mars: Volta Limburg Classic (NED 1.1)
11.-15. april: Tour du Loir et Cher E Provost (FRA 2.2)
21. april: NC Grenland
25. april – 1. mai: Le Tour de Bretagne Cycliste (FRA 2.2)
28. april: Himmerland rundt (DEN 1.2)
29. april: Skive- løbet (DEN 1.2)
5. mai: Sundvolden GP (NOR 1.2)
6. mai: Ringerike GP (NOR 1.2)
12. mai: Scandinavian Race in Uppsala (SWE 1.2)
13. mai: NC Sandnes
16.-20 mai: Tour of Norway (NOR 2.HC)
22.-24. mai: Tour des Fjords (NOR 2.HC)
2. juni: Market Heistse Pijl (BEL 1.1)
3. juni: Memorial Philippe Van Coningsloo (BEL 1.2)
9. juni: Nordsjørittet
10. juni: NC Ottestad
14.-17. juni: Oberösterreichrundfahrt (AUT 2.2)
16. juni: Fyen Rundt (DEN 1.1)
17. juni: GP Horsens Posten (DEN 1.1)
17.-24. juni: NM i Sandefjord

 

Tagget med: , ,

Les også disse