VANT OG DRO HJEM: Rohan Dennis. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com

Vant og dro hjem

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.09.18 11:21

Del på    

– Jeg beklager, sier Rohan Dennis.

(procycling.no): Etter seier både under tempoen i Malaga som åpnet hele La Vuelta, og igjen – tirsdag – over 32 kilometer mellom Santillana del Mar og Torrelavega, reiser Rohan Dennis nå hjem fra treukersrittet.

Bakgrunnen er at 28-åringen også jakter tempo-medalje under VM i Innsbruck.

– Dette har vært den best mulige forberedelsen til VM i Innsbruck. Jeg beklager, men nå reiser jeg hjem, fortalte Dennis til pressen etter gårsdagens maktdemonstrasjon.

I mål hadde australieren en seiersmargin på hele 50 sekunder ned til lagkamerat Joey Rosskopf.

VM-gjennombruddet venter

Dennis har – tross ung alder til tempospesialist å være – tilhørt tempoeliten i flere sesonger. Han vant blant annet prologen i Utrecht under 2015-utgaven av Tour de France. Han har også vunnet en rekke lagtempoer med BMC Racing og gikk seirende ut av duellen mot Jos Van Emden og Jonathan Castroviejo under Tirreno-Adriatico.

I VM har ikke nådd helt topps, men han plasserer seg jevnt inne på topp 10-lista.

Den tøffe VM-tempoen opp fløyen i fjor ble vunnet av Tom Dumoulin, med Primoz Roglic og Chris Froome på plassene bak. Dennis ble nummer åtte.

495 høydemeter i Innsbruck

I Qatar vant Tony Martin et overbevisende gull, med BMC-rytteren på sjetteplass nesten halvannet minutt bak.

Den samme plasseringen ble det under maktprøven over 53,5 kilometer i Richmond. Vasilij Kyrienka reiste hjem med gullet, mens Adriano Malori ble nummer to.

Også i Innsbruck venter en tøff løype på tempospesialistene. Den er ikke helt flat, noe som nok ikke plager Dennis og tittelforsvarer Dumoulin nevneverdig. Over 54,2 kilometer blir rytterne eksponert for 495 høydemeter.

De første tre milene er flate (dog venter en liten kneik helt i starten) før passasjen opp til landsbyen Gnadenwald gir 7,1 prosent i snitt over 4,9 kilometer. Løypa fortsetter med en falsk flate før det bærer nedover til dalen igjen og målgang i Innsbruck.

Deler favorittstempelet med Dumoulin

Dumoulin og Dennis er to åpenbare favoritter til tittelen, mens også navn som Michal Kwiatkowski, Bob Jungels, Stefan Küng, Maciej Bodnar og Tony Martin kan finne på å melde seg på i medaljejakten.

– Jeg hadde hele veien i bakhodet at om to uker, skal jeg kjøre 20 kilometer lenger, så jeg ville ikke ødelegge meg selv fullstendig. Jeg har holdt meg til planen og kjørt to gode etapper og 14 gjennomsnittlige, uttalte Dennis før han nå setter kursen hjemover.

Norge har for øvrig ingen ambisjoner om å hevde seg under temporittet, og har faktisk valgt ikke å stille til start i herreklassen. Om det blir damer på startstreken, vil bli avklart nærmere mesterskapet.