Prøv Procycling Pluss idag

HALVT LAG: Henrik Evensen er en av kun tre gjenværende Joker-ryttere i Tour of Norway. FOTO: Szymon Gruchalski/Tour of Norway

– Vanskelig å motivere oss med halvt mannskap

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.06.19 14:44

Del på    

Joker Fuel of Norway redusert til tre ryttere.

SKIEN (procycling.no): En uheldig kombinasjon av sykdom og formsvikt har gjort Tour of Norway til en litt begredelig affære for Joker Fuel of Norway.

Det norske kontilaget har mistet halve laget før etappe fem og laget Henrik Evensen sier fraværet til de ledende rytterne er merkbart.

Før de to siste etappene har Herman Dahl, Ole Forfang, Fridtjof Røinås pakket snippesken og reist hjem.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi merker det veldig godt når Herman ikke er i toppslag. Han er den som drar lasset hva gjelder resultater. Han er den eneste av oss som kan hevde seg i spurtene, sier Evensen til procycling.no.

Forventningene til Dahl og Forfang var noe opphøyet etter en god sesonginnledning for dem begge. Særlig sistnevnte som tok en imponerende sammenlagtseier i det franske etapperittet Tour de Normandie.

– Det er rart å gå fra å vinne (Tour de) Normandie ganske overlegent til dette her. Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier Evensen.

HALVTOM BUSS: Joker Fuel of Norway-bussen før start. FOTO: procycling.no

God plass i bussen

Lagets mål for de avsluttende etappene blir dermed å sørge for en god sammenlagtplassering for Andreas Vangstad, den eneste i laget med etappetriumf fra Tour of Norway fra tidligere. Evensen hadde et opphold i klatretrøya tidligere i rittet og vil prøve å skaffe seg noen klatrepoeng også.

– Planen vår er først og fremst Vangstad, beholde en god posisjon i sammendraget og kanskje få til noe. Jeg må i brudd og stjele noen poeng. Det skal mye til om ikke Uno-X ikke er der og ikke gir meg kamp. Men det er det eneste jeg kan finne på nå, sier Vangstad – som sier at å kun være tre ryttere igjen har sine fordeler og ulemper.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det blir iallfall veldig god plass i bussen. Det er deilig. Men vi merker at stemningen er litt rar, og det er vanskelig å motivere folk til å være like offensive. Men man må gjøre det beste ut av det. Men vi klarer å kjøre ritt selv om de har dratt hjem.

Tagget med: ,

Les også disse