I EN KLASSE FOR SEG SELV: Annemiek Van Vleuten tok en overlegen verdensmestertittel i Yorkshire i fjor, nå kan hun være på vei mot Katrine Aaleruds spanske arbeidsgiver, Movistar Team. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Van Vleuten kobles til Aaleruds spanske arbeidsgiver

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.08.20 08:04

Del på    

Ble først ryktet til Jumbo-Visma.

(procycling.no): Først ble både Annemiek Van Vleuten og Marianne Vos koblet til den nye kvinnesatsinga til Jumbo-Visma. Dermed skrev cyclingnews.com av Vos var klar for de gule og sorte, mens det ble stille rundt årets vinner av Strade Bianche.

Nå skriver wielerflits.nl at Van Vleuten også skifter arbeidsgiver i 2021. Hun har syklet for Mitchelton-Scott siden 2016, men skal nå etter sigende bli lagvennine med blant annet Lourdes Oyabride, Katrine Aalerud og Sheyla Gutiérrez i spanske Movistar.

Wielerflits.nl skriver at ingen kontrakt skal være signert ennå, men at en avtale for de neste to sesongene er trukket opp for den 38-årige jenta som ble verdensmester så sent som i Yorkshire, 2019.

Der leverte hun en vanvittig prestasjon ved å angripe 104 kilometer fra mål og holde hele veien inn, helt i ensom majestet. Hun har for øvrig vunnet hvert ritt hun har stilt opp i siden …

Det nederlandske nettstedet skriver at også Jumbo-Vismas nye kvinnesatsing har vist interesse for Van Vleuten, men at hun er mye tettere på en overgang til Movistar. Det stiller også noen spørsmål rundt Mitchelton-Scott at hun etter sigende er på vei ut av satsinga. Tidligere i år kom det meldinger om at stiftelsen Manuela Fundación var i ferd med å ta kontroll over satsinga, men planene rant ut i sanden.

Wielerflits.nl skriver at planen er å tone ned både satsinga på herre- og damesiden, noe som kan ha trigget Van Vleutens overgangsplaner.