SLIK VI ER VANT TIL Å SE HAM: Men i klassikerne vil Mathieu van der Poel forsøke seg på landeveien.(Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Van der Poel trekkplaster til Gent-Wevelgem

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.02.19 10:02

Del på    

Flanders Classics har invitasjonene klare.

(procycling.no): Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert, Wallonie Bruxelles, Direct Energie, Cofidis og Roompot-Charles er invitert til årets Gent-Wevelgem.

Og dersom du drar kjensel på lagene, kan vi avsløre at det er de samme som nylig ble offentliggjort til Omloop Het Nieuwsblad.

Det er imidlertid én forandring, og det er at et sjuende Wild Card deles ut til Corendon Circus til Gent-Wevelgem. Dette fordi nykronet verdensmester i cyclocross, Mathieu Van der Poel, vender fokus over på landeveien fra mars måned. I så måte kommer nok Het Nieuwsblad litt for tidlig.

Forventning til nykronet CX-mester

Veien hans gjennom klassikerne inkluderer også Dwars door Vlaanderen, Flandern rundt og Brabantse Pijl. Det blir første gang han konkurrerer mot den belgiske yndlingen Wout Van Aert i klassikerne.

Etter å ha sett hva Van Aert fikk til under fjorårets klassikere, er forventningene naturlig nok også høye til van der Poel.

– Verdensmestertittelen gjør det enklere å jobbe inn mot klassikerne, men jeg kommer ikke til å forplikte meg kun til landeveien, kunngjorde Van der Poel etterkant av hans andre verdensmestertittel i cyclocross.

Grusveier og Kemmelberg

Årets Gent-Wevelgem starter i Deinze og byr på 251,5 kilometers sykling. Nyvinningen ploegsteert (grusveier) fortsetter. I tillegg skal rytterne over 10 bakker med Kemmelberg som det mest prekære punktet i løypa.

I fjor vant Peter Sagan foran Elia Viviani og Arnaud Démare, etter at Alexander Kristoff mistet kontakten med teten over netopp Kemmelberg. I tospann med Magnus Cort og Michael Valgren forsøkte han å ta seg opp igjen til teten, men spurten om seieren foregikk uten skandinaviske innslag den gangen. Kristoff ble til slutt nummer 25.

PS: Selv om 2019-sesongen blir van der Poels første forsøk i klassikerne, har han en hel del erfaring fra landeveien fra tidligere. Han tok blant annet sølv under EM i Glasgow i fjor, og vant to etapper under Arctic Race of Norway.