(Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Van der Poel slo Alaphilippe i superduell

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.04.19 17:26

Del på    

Den nederlandske mesteren viste rå styrke i Brabantse Pijl.

(procycling.no): Julian Alaphilippe (Decuninck-QuickStep), Mathieu van der Poel (Corendon Circus), Michael Matthews (Sunweb) og Tim Wellens (Lotto Soudal) kom samlet inn i den siste bakken i Brabantse Pijl onsdag.

I den siste bakken så de litt på hverandre, og det reduserte feltet nærmet seg bak. Da satte Van der Poel seg frem og førte an inn i den siste svingen med 200 meter igjen til mål.

Der klinte han til, og ingen maktet å følge ham. Dermed gikk han seirende ut av superduellen mot Alaphilippe, som med den elleville statistikken som viste at han hadde vunnet alle endagsrittene han hadde stilt opp i før onsdagens 1.1-ritt.

Franskmannen ble nummer to. Wellens ble tre, mens Matthews ikke fant frem i spurten og ble fire. Wellens’ lagkamerat, Björg Lambrecht, ble nummer fem etter å ha angrepet fra feltet i den siste bakken.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Angrepsbonanza

Mange korte bakker gjorde at rittet ble vanskelig å kontrollere. En som virkelig hadde lyst til å teste ut rykket sitt var Mathieu van der Poel. Han angrep flere ganger de siste seks milene, både i bakker og på flater.

Den nederlandske mesteren klarte ikke å utrette annet enn å sette syre på rytterne i feltet. Også Björg Lambrecht (Lotto Soudal) var aktivt med på støtecupen i de utallige bakkene i det belgiske endagsrittet.

Med 18 kilometer igjen satte Julian Alaphilippe inn et voldsomt støt som skulle skille de største favorittene fra resten av feltet. Det var bare Tim Wellens (Lotto Soudal), Mathieu van der Poel og Michael Matthews (Sunweb) som klarte å følge. Samarbeidet var ikke veldig godt, men akkurat godt nok til at de klarte å holde unna for et redusert hovedfelt som ikke klarte å organisere seg i jakten.

Jensen og Eiking lenge med

Det var tre nordmenn til start i Brabantse Pijl. Odd Christian Eiking (Wanty) og August Jensen (Israel Cycling Academy) hang begge lenge med, men måtte slippe hovedfeltet etter at favorittkvartetten angrep.

Rasmus Tiller (Dimension Data) tok turen fra Paris-Roubaix søndag, og var ikke synlig i fronten i finalen av det knallharde rittet.

Verken Jensen eller Eiking klarte å få et toppresultat i det som utviklet seg til å bli et beinhardt angrepsritt. Eiking endte til slutt på en tjuendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!