RUDDERVOORDE, BELGIUM - NOVEMBER 03: Mathieu Van Der Poel of The Netherlands and Team Corendon - Circus / Mud / during the 33rd Superprestige Ruddervoorde 2019 / @SPRuddervoorde / #TelenetSuperprestige / on November 03, 2019 in Ruddervoorde, Belgium. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Van der Poel måtte slite for europamestertittelen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.11.19 16:24

Del på    

Eli Iserbyt ga nederlenderen kamp til døra i sykkelkross-EM.

(procycling.no): Mathieu van der Poel var den soleklare favoritten før herrenes EM-ritt i sykkelkross i italienske Silvelle søndag. Han fikk derimot tøff kamp av en belgisk bataljon anført av Eli Iserbyt.

Iserbyt og Van der Poel sto frem som rittets sterkeste ryttere omtrent midtveis, og duoen følte litt på hverandre. Etter noe roligere kjøring på den femte av de syv rundene i den italienske byen, var det seks ryttere som samlet seg i front. Fem belgiere og nederlandske Van der Poel.

Da Van der Poel økte farten på den nest siste runden, var det kun Eli Iserbyt som holdt følge. Den lille belgieren holdt lenge følge med sykkelfenomenet, men midtveis ut på den siste runden ble én meter etter hvert til to, og den regjerende mesteren økte gradvis frem mot mål.

Van der Poel hadde mot slutten grei kontroll, men var bare tre sekunder foran Iserbyt i mål.

Laurens Sweeck (Belgia) tok bronsemedaljen.

Kastelijn best blant damene

Også i dameklassen var det nederlenderne som var best. Yara Kastelijn kom seg tidlig av gårde, til tross for å ha vært innblandet i en liten krasj i starten, og viste at hun var den sterkeste.

Hun kjørte solo siste del av rittet og hadde god kontroll på seieren. Hun vant til slutt tolv sekunder foran hjemmehåpet Eva Lechner (Italia) og 26 sekunder foran nederlandske Annemarie Worst.

Kastelijn retter nå fokus mot VM, der hun ønsker å oppgradere EM-trøya.

– Jeg har følt meg veldig sterk de siste ukene, og i morges følte jeg meg virkelig bra. Jeg likte ikke løypa siden den var så gjørmete både i går og i dag tidlig, så jeg var glad det var tørrere nå på ettermiddagen, sa Kasterlijn etter rittet.

–  Etter starten var jeg på sjetteplass eller noe, og jeg følte meg veldig bra. Jeg følte jeg var sterkere enn de andre jentene, og da jeg fikk ledelsen, var det bare full gass. Det er kult å være i front fordi du kan kjøre dine egne linjer.