VANT FOR FØRSTE GANG: 2018 var året Anna van der Breggen endelig tok steget opp på Flandern rundt-tronen, men noe tittelforsvar blir det neppe denne sesongen. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Van der Breggen forsvarer ikke Flandern-tittelen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.02.19 14:56

Del på    

Fokus vendes i stedet mot «verdens tøffeste terrengritt».

(procycling.no): Med den nyankomne Boels-Dolmans-signeringen Annika Langvad som makker, stiller Anna van der Breggen til start i terrengrittet Cape Epic i Sør-Afrika fra 18-25 mars.

Derfra er det ikke mer enn knappe to uker til Flandern rundt, og nå sår 28-åringen fra Zwolle tvil om sin egen deltakelse i vårklassikeren.

– Rittet kommer tett etter Cape Epic, og jeg forventer egentlig at jeg trenger litt tid for å hente meg inn etterpå, uttaler van der Breggen til destentor.nl.

Åtte etapper i sørafrikansk villmark

Faktisk blir Omloop Het Nieuwsblad hennes første ritt på landeveien i 2019. Deretter skal hun forsvare tittelen sin fra fjorårets Strade Bianche.

Før den tid dreier det seg i hovedsak om å klargjøre seg for karrierens største utfordring i terrenget.

Som i fjor deltar hun i Sunshine Cup på Kypros fra 22.-25 februar. Der skal også hennes danske Cape Epic-partner Langvad i aksjon. Den danske 34-åringen satser i rundbane terreng for Specialized Racing og Boels-Dolmans på landeveien. Hun har tidligere blitt verdensmester i maraton (terreng) fire ganger og én gang i rundbane.

– Jeg ser virkelig fram til et stort eventyr og til å prøve noe jeg aldri har gjort før. Jeg kan ikke vente med å delta i et av de tøffeste terrengrittene som finnes, uttalte Van der Breggen om planene i fjor høst.

Cape Epic består av åtte etapper langs Sør-Afrikas vestkyst. Hvert lag består av to ryttere under konseptet der nye traséer blir utviklet hvert år og løypene kun foregår ute i terrenget.

Uavklart rundt Giro Rosa

Van der Breggen hadde som landsvenninen og konkurrenten Annemiek van Vleuten en fantastisk sesong i fjor.

Det endte med et overlegent VM-gull i Innsbruck, og før den tid gikk hun seirende ut av dueller under Strade Bianche, Flandern rundt, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Ardennene er fremdeles i største grad del av satsingen hennes. Oppkjøringen dit legges via Healthy Ageing Tour i hjemlandet.

Van der Breggen vant Giro Rosa sammenlagt både i 2015 og 2017, men om hun forsøker å rive Van Vleuten ned fra tronen denne sommeren tar hun ikke stilling til før senere.

– Jeg tar ingen avgjørelse på det før vårsesongen min er unnagjort, sier hun til avisen.

PS: Også norske Petter Fagerhaug blir å se på startstreken under Cape Epic i april: – Slike ting man ikke takker nei til, uttalte han til procycling.no tidligere.