Prøv Procycling Pluss idag

Movistar's Spanish rider Alejandro Valverde celebrates as he crosses first the finish line followed by Cannondale's Colombian rider Rigoberto Uran (R) during the fifth stage of the 2017 Tour of the Basque country (Vuelta Ciclista al Pais Vasco) a 139.8km route between Bilbao and Eibar, on April 7, 2017. / AFP PHOTO / CESAR MANSO

Valverde smartest i Baskerland

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.04.17 17:36

Del på    

Viste både rutine og styrke i nedoverbakkeavslutningen.

(procycling.no): Alejandro Valverde tok en ny WorldTour-seier på den femte etappen av Baskerland rundt.

Etappen ble avsluttet med en brutal stigning, før det gikk nedover i to kilometer. I nedoverbakken var Valverde den klart smarteste, og plasserte seg først inn i de siste svingene.

Dermed klarte ingen å kjøre forbi, og Movistar-rytteren kunne juble for seier.

Romain Bardet, Rigoberto Uran, Michael Woods og Louis Meintjes fulgte på plassene bak, alle på samme tid som Valverde. Alberto Contador måtte gi tre sekunder på nedoverbakken, og ble nummer seks.

– Jeg visste at jeg måtte sitte foran helt mot slutten, og det klarte jeg også. Jeg så at de andre slet, og jeg hadde det også tungt. Helt på slutten måtte jeg bare komme meg foran, forklarte Valverde etter etappen. 

Nedoverbakken til mål bød også på dramatikk. Da Samuel Sanchez prøvde seg på et angrep, kjørte baskernes helt ut av veien, og gikk stygt i bakken. Han trillet inn til mål 35 sekunder etter, blodig og forslått.

Derimot gikk det bedre med en annen baskisk sykkelhelt som behersker utforbakker. Ion Izaguirre kom i mål bare 15 sekunder etter Valverde, og plasserer seg med det meget farlig foran morgendagens avsluttende tempo.

Flere angrep i Eibar

Med en forholdsvis kort etappe som det, ble det kjørt hardt hele veien, og Orica-Scott sørget for hardkjør hele veien. Dermed ble bruddforsøkene kjørt inn tidlig, og det var et samlet og redusert felt som inntok etappens avsluttende bakke.

Den første som angrep var kanadieren Michael Woods (Cannondale). Fem kilometer før mål gikk han til, og etterhvert fikk han besøk av Alejandro Valverde (Movistar), Alberto Contador (Trek-Segafredo) og Sergio Henao (Sky).

Dermed dannet det seg en kvartett foran på den brutale stigningen i Eibar. Men da flere av de resterende favorittene var i ferd må å komme i kapp, gikk Woods til igjen. Denne gangen var det Louis Meintjes som prøvde å tette luken, og de fikk etterhvert en småpen luke.

Men deres ledelse ble fort tettet da Valverde fikk opp dampen bak, og dermed ble det en mindre gruppe som passerte bakkespurten sammen. De siste to kilometerne gikk det svakt nedover, slik at det gikk mot en spurt i åttemannsgruppe. Samuel Sanchez var blant dem som kom med foran, men da han skulle prøve å angripe nedover, veltet spanjolen.

Da benyttet Valverde sjansen til å komme seg foran i den tekniske avslutningen, og ingen klarte å passere ham. Dermed ble det etappeseier for den spanske ringreven. Han vant foran Romain Bardet og Rigoberto Uran.

Tagget med: , , , ,

Les også disse