Prøv Procycling Pluss idag

STOR SEIER: Michael Valgren tok sin første proffseier utenfor Danmark da han vant Omloop Het Nieuwsblad i februar. © Tim De Waele

Valgren på offensiven: – Skal kjøre om seieren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.18 15:11

Del på    

Dansken ser fram mot Amstel Gold Race.

Amstel Gold Race er et ritt som tiltrekker seg en rekke ryttertyper. Alt fra klassikerstjerner som Jasper Stuyven og Oliver Naesen, spurtere som Bryan Coquard og klatrere som Vincenzo Nibali. For Valgren er det en løype som passer ham meget godt, og han er ute etter å kjempe om seieren.

– Jeg gleder meg til å kjøre ett av mine favorittritt. Jeg føler meg og klar og synes mulighetene mine ser gode ut, sier Valgren til dansk TV 2.

– Hvis hellet er med meg og beina er gode, så kan jeg gå hele veien. Jeg har vist at jeg har det som skal til, sier han.

Utviklet til seg å bli blant verdens beste klassikerryttere

Med seier i U23-utgaven til Liège-Bastogne-Liège i både 2012 og 2013, var det i de kuperte klassikere de fleste så for seg at framtiden til Michael Valgren skulle ligge. Riktignok har han også en 14. plass fra seniorutgaven av rittet i 2016, men med årene har han gått fra å være en svært lovende puncheur til én av verdens aller beste rouleurs. 

Gjennombruddet kom med andreplassen i Amstel Gold Race i 2016, den av Ardennerklassikerne som har den letteste avslutningen og er mest innbydende for angrep. Den gang brukte han flaten etter Cauberg til å kjøre seg opp til Enrico Gasparotto, som spurtslo dansken i kampen om seieren.

Året etter fikk han også debuten sin i de flamske klassikerne. Med sjetteplass i E3 Harelbeke og ellevteplass i Flandern rundt hadde han funnet en ny type ritt som passet ham ypperlig. Det inntrykket ble forsterket ytterligere med årets klassikersesong, hvor han vant Omloop Het Nieuwsblad og ble nummer fire i Flandern rundt.

– En seier og fjerdeplass i Flandern gir mye selvtillit, men det gir også litt press, sier Valgren.

Testet Roubaix-brosteinen

Etter å ha kjørt et fullt program i de flamske klassikerne, stod dansken over Paris-Roubaix forrige helg. Det ble likevel tid til brostein i oppladningen til Ardennerklassikerne for dansken.

Sammen med blant andre Jakob Fuglsang var han på rekognoseringstur til Roubaix for å se på brosteinen som venter dem i Tour de France i sommer. Etterpå skrev Valgren på Instagram at han forhåpentligvis vil komme tilbake dit neste år for selve Paris-Roubaix. Dansken har utvilsomt tatt store steg i klassikerne de siste årene.

Selv er han også klar på at han blitt en sterkere rytter, og sammen med Jakob Fuglsang har Astana en meget farlig duo i Ardennerklassikerne.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse