VANT: Sam Bennett vant den tredje etappen i Vueltaen. (Photo by Bas Czerwinski/Getty Images)

Like utenfor podiet for Halvorsen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.08.19 16:34

Del på    

Sam Bennett viste nok en gang at han er den beste i Binck Bank Tour.

(procycling.no): Til tross for Zdenek Stybars forsøk med ni kilometer igjen, endte også den andre etappen av Binck Bank Tour i en massespurt.

Deceuninck-QuickStep-rytteren holdt ikke mange kilometerne, og i feltet var det en real kamp blant lagene om å plassere sine raskeste menn frem før spurten.

Den 16 kilometer lange avslutningsrunden var teknisk krevende og besto av smale veier, mange svinger og strekker utsatt for vind. Selv om Team Sunweb prøvde å sprenge det i sidevinden, var det ikke sterk nok vind til å skape luker.

I spurten var igjen Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) den suverent beste. Han fant frem på egenhånd og fikk det til å se enkelt ut der han trillet over målstreken. 

Kristoffer Halvorsen lyktes bedre med posisjoneringen på dagens etappe og ble nummer fire. I tillegg til den irske mesteren, var også Jasper Philipsen (UAE) og Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) foran nordmannen.

To på rad for Bennett: – Tror ikke jeg er den raskeste her

Etter mål var naturligvis Bora-Hansgrohe-rytteren svært fornøyd.

– Jeg kan ikke tro det. Etter 70 kilometer var ikke beina mine så gode, så jeg forventet ikke å gjøre det så bra i dag. Gutta gjorde en veldig god jobb med å holde meg foran hele dagen, og jeg tror det gjorde at jeg sparte akkurat nok energi. Til slutt hadde jeg akkurat nok til å ta seieren her, sa iren i seiersintervjuet vist på Eurosport etter målgang.

Til tross for at det så enkelt ut, poengterer Bennett at han ikke er den raskeste her. Han har imidlertid truffet perfekt med posisjoneringen på de to første etappene i rittet.

– Jeg tror ikke jeg er den raskeste her, men det betyr ikke noe. Det viktigste er å komme seg først til mållinjen. 

Bora-rytteren er sulten på mer suksess i rittet han bruker som oppkjøring til Vuelta a España om snaue to uker.

– Jeg er grådig, så jeg tar gjerne en seier til. Vi har allerede gjort et godt ritt, og nå må vi bare fortsette og ta med oss den gode følelsen til vueltaen.