Uno-X

TREKKER SEG: Uno-X Pro Cycling Team kjører ikke polsk etapperitt. FOTO: Jan Brychta, Uno-X

Uno-X tuktet flere WT-lag i Tsjekkia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.08.20 11:22

Del på    

På podiet etter gnistrende lagtempo.

(procycling.no): Czech Tour startet torsdag, og lagtempoen som åpnet ballet ble vunnet av Mitchelton-Scott. Australierne hadde blant annet med seg Jack Bauer, Michael Hepburn og Luke Durbridge til Tsjekkia. Med andre ord: Solid tempo-ekspertise …

Tiden 19:49 over 18,1 kilometer og hele 54,8 i snittfart, var det ingen andre lag som kunne matche. Nærmest kom Team Sunweb (med blant andre Søren Kragh og Chad Haga). 20:14 ble sluttiden og 25 sekunder bak vinnerlaget.

På samme tid dundret så guttene fra Uno-X Pro Cycling Team inn. Laget frontes av Torstein Træen, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard foran fjelletappene, og har også med et gnistrende opptrekk i Anders Skaarseth, Julius Johansen, Daniel Hoelgaard og Niklas Larsen. Torsdag viste de altså at de er mer enn habile til å henge med på tempo også.

Satte flere WT-lag på plass

Litt lengre ned på listene finner vi WorldTour-lagene BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma, Bahrain-MacLaren og NTT Pro Cycling. Lagsjef Jens Haugland kunne si seg godt fornøyd med det norske ProTeamets innsats i etterkant.

– Det var schwung over den lagtempoen. Vi reiste ned dit godt forberedt og håpet at vi kunne kjøre inn et resultat der. Vi har dans power med laget og har jobbet mye med tempo i det siste. Vi hadde noen ting å utsette på vår egen prestasjon og, så da er vi så klart fornøyde med å havne 25 sekunder bak mannskapet Mitchelton-Scott stilte med. I tillegg har vi flere WT- og Pro Teams bak oss på listene, sier Haugland til procycling.no.

– Opprettholder smittevernsreglene

Etter at laget ankom Øst-Europa gikk Tsjekkia over fra gult til rødt. Det betyr at det nå venter karantene etter at laget har gjort seg ferdige med etapperittet.

– Vi kommer til å opprettholde de strenge reglene for smittevern. Vi tar det dag for dag. Målet er at våre ryttere skal sykle NM, og da kan vi enten reise rett hjem fra Tsjekkia og ta karantenen vår der, eller vi kan reise til Polen, kjøre ritt der og så ta unna den gjenværende karantenen hjemme i Norge.

PS: Dag to av Czech Tour er igang nå. Niklas Larsen har alt vært frampå og vunnet en innlagt spurt, så man har nok gode forhåpninger i Uno-X-leiren om et godt resultat også på etappen som har målgang i Unicov senere i dag.