HAR SLITT: Sedrik Ullebø Engebø slet med å trene skikkelig på grunn av kraftig allergi på Uno-X-samlingen i Cambrils nylig. Etter en 2017-sesong som stort sett gikk i vasken, har 19-åringen nå gitt seg en selvpålagt pause fra sykkelsporten. FOTO: Jan Brychta, Uno-X Development Team

Uno-X-talent tar pause fra syklingen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.03.18 10:57

Del på    

– Ting blir ikke alltid som man har tenkt.

(procycling.no): 19 år gamle Sedrik Engebø Ullebø fra Høyanger har blitt nevnt blant våre aller mest spennende sykkeltalenter de siste sesongene.

Han ble blant annet nummer ni i juniorklassen på fellesstarten under VM i Qatar, 2016.

Det siste drøye året har ting likevel ikke gått slik Høyanger-gutten hadde sett for seg.

– Nei, det har vært ganske tungt, egentlig. Jeg har aldri fått noen kontinuitet i treningen og motivasjonen har dabbet gradvis av. Det er ikke like gøy når ting ikke går like på skinner. Jeg mistet nesten hele sesongen i fjor, og det var også tungt på samlingen i Cambrils, sier Sedrik Ullebø Engebø til procycling.no.

Plaget med allergi

Unggutten vet ikke helt hva som er galt, men hinter innom både allergi og mulig overtrening. I sum sliter han i hvert fall med å få framgang på sykkelsetet.

– Jeg var ganske kraftig preget av allergi på Cambrils-samlingen. Jeg ble trøtt og sliten. Det var ikke noe trøkk, forteller han.

Engebø har vært aktiv innenfor både sykling og langrenn siden han var 9-10 år gammel. Han har trent hardt i en årrekke, og det er det han vet aller best hvordan han skal gjøre.

Når han nå velger å ta en pause fra satsingen i Uno-X Development Team, ønsker han å prioritere andre ting som blitt skadelidende tidligere:

– Akkurat nå føler jeg mest for å legge det helt bort og nyte livet litt. Jeg har lyst til å gjøre litt andre ting. Dra på noen toppturer og så skal jeg søke på noen skoleplasser, så får vi se hva det ender med.

– Ser du for deg nå at du kommer til å gjenoppta sykkelsatsingen?

– Det er helt umulig å svare på det nå. Akkurat nå vet jeg ikke. Kanskje begynner jeg å sykle igjen om en måned eller to, men jeg vet ikke.

– Uno-X har vist forståelse

Engebø offentliggjorde nyheten via sin egen Twitter-konto, der han også takker Uno-X for muligheten han fikk i kontinentalsatsingen.

– Jeg synes de har håndtert dette bra. De har vist meg forståelse når ting ikke har gått som planlagt, og det setter jeg stor pris på. De satser på med mye utstyr, ny buss og alt. Du skuffer nok litt når du sier ifra at du ikke vil være en del av det, så det var ikke så lett å si ifra, innrømmer han.

Jens Haugland i Uno-X Development Team gir 19-åringen sin fulle støtte for det tøffe valget han nå har tatt:

– Vi støtter gutten fullt ut og har over tid hatt en god dialog med både Sedrik og hans trener. Toppidretten er svært krevende og dessverre også uforutsigbar til tider. Sedrik er en suveren kar vi ønsker alt godt.

Tagget med: , , ,

Les også disse