GIKK BORT: Den belgiske mekanikeren Danny Guillemyn gikk bort torsdag. FOTO: Jan Brychta/Uno-X

Uno-X i sorg etter belgisk mekaniker gikk bort: – Han var et vandrende unikum

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.12.19 19:36

Del på    

Danny Guillemyn døde brått torsdag.

(procycling.no): I en post på sosiale medier meddelte det norske profflaget at deres belgiske mekaniker Danny Guillemyn gikk bort torsdag. Guillemyn fikk et hjerteinfarkt forrige uke og fikk satt inn en pacemaker, men torsdag stoppet det hele opp. Han ble 63 år gammel.

Belgieren var et godt kjent fjes i det norske og europeiske sykkelmiljøet og har siden etableringen av det norske laget vært med på lasset. Jens Haugland formidler en stor sorg blant ryttere og støtteapparat i Uno-X Norwegian Development Team, og tapet av en uvurderlig ressurs.

– Det finnes mange eksempler i idretten på mennesker som forlater oss, men også de folkene som står bak et lag gjør dessverre det av og til. Danny var jo en som møtte sine omgivelser med et smil og en vennlighet som ble beryktet, i positiv forstand. Det er vel mang en norsk sykkelrytter utover Uno-X, Ringerike SK og Ringeriks-Kraft, som har møtt en vennligsinnet Danny. Han var en arbeidshest uten like, som levde og åndet for sykkelsporten, forteller sykkelsjefen i Uno-X til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Belgieren jobbet først som mekaniker for Ringeriks-Kraft, før han ble med videre da det norske laget startet opp i 2017, og har vært en viktig bidragsyter på mange måter.

– Danny er ikke en som vi kommer til å tenke på å ersatte, men i den oppbyggende fasen vi har hatt i laget – med alle de unge guttene – så har han jo vært en kjemperessurs. Har ufarlig gjort det her, har ledd og hoppet rundt, og kommet med et lass med belgiske røverhistorier, som ikke er egner seg for en eneste journalistisk vinkling, så det er jo herlig å ha sånne i laget.

(artikkelen fortsetter under)

– Gino ville nok gjerne hatt ham i Joker

Guillemyn kjørte ifølge Haugland lastebil i mange år, men var imidertid en formidabel sykkelmekaniker, og sykkelsjefen trekker frem hans evne til å tilpasse seg til sportens utvikling – gjennom alt fra aluminum til karbon, mekanisk til elektronisk giring.

– Han var med på alt det og var bare et vanvittig arbeidsjern. Han jobbet jo som mekaniker i Ringeriks-Kraft, og jeg tror til og med Gino kan skrive under på at han gjerne også ville ha han til Joker. Så fikk vi han med videre til oss i Uno-X. Jeg tror han har satt spor i mange. Han var også veldig sykkelfaglig sterk, snakket flere språk og var alltid en ressurs å ha med i bilen. Når radiotour gikk på andre språk enn vår grunnutdanning holdt til, så var det som regel Danny som kunne fortelle oss hvordan det gikk.

Det var likevel hans menneskelige egenskaper som karakteriserte ham. Belgieren er viet en episode i lagets YouTube-serie «Det neste steget», og episoden er en av de desidert mest sette (videoen kan du se under). Smilet, latteren og kameratskapet var satt stor pris på, og Haugland minnes seieren til Syver Wærsted i Ringerike GP i 2018, hvor Guillemyn gråt av glede sammen med Wærsted.

– Han var altså et vandrende unikum. Han levde jo på cookies, kaffe og røyk, og så er det jo ikke noen hemmelighet at likte å ta seg en god, belgisk øl på kveldstid og det var noe alle synes var veldig hyggelig å gjøre sammen med han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse