GLAD I STRAVA: Dagen før Tour of Norway i år, dro Jonas Abrahamsen (til venstre) til med en skikkelig Strava-KOM i Sandnes. Nå har han blitt utfordret til å droppe Strava i én måned, og det har båret frukter for 24-åringen. Foto: Magnus Drivenes,

Uno-X-rytter fikk beskjed om å ta pause fra Strava. Nå har Tinder tatt over

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.11.19 15:46

Del på    

Jonas Abrahamsen har måttet finne seg nytt tidsfordriv etter å ha blitt utfordret til Strava-pause.

(procycling.no): Da Jonas Abrahamsens trener, Espen Aareskjold, så hvor mye tid han brukte på appen Strava, kom han med en utfordring til eleven.

Han trodde ikke Abrahamsen var i stand til å klare seg en hel måned uten appen som er et sosialt medium for trening der man kan legge ut økter og konkurrere mot andre brukere.

Uno-X-rytteren tok trenerens utfordring på strak arm, og har ikke vært på appen siden 29.oktober. Appen er slettet fra telefonen.

– De første to dagene var det veldig sånn at jeg lette etter den Strava-appen flere ganger, jeg lette og lette, men den dukket ikke opp, men nå har jeg vent meg til det. Det er litt deilig å slippe å legge ut bilde og tekst hver dag, så det frigjør litt energi til å tenke på noe annet, sier Abrahamsen til procycling.no.

24-åringen har nemlig vært en svært ivrig bruker av Strava. Skien-mannen legger ut alle øktene sine der og har over 1700 følgere på nettsamfunnet.

For øyeblikket er han på Lillehammer der han er del av et varmeprosjekt på høgskolen i regi av Bent Rønnestad. Der gjennomfører han fem rolige rulleøkter i uka i garderoben i Håkons hall. Prosjektet varer over fem uker, og målet er å få samme effekt som et tre ukers opphold i høyden. 

I den anledning bor han sammen med fire Sandnes-ryttere som også er med på varmeprosjektet. Selv om det trenes vanlig ved siden av varmeøktene, blir det litt brakkesjuka for de fem syklistene som bor sammen.

– Det er litt brakkesjuka, ja. Det er fire fra Sandnes og meg som bor oppe på Birkebeineren Skistadion, og det er liksom bare oss og folk som går på ski. Da må vi finne på noe, og da blir det litt instastory og litt forskjellig for å få tiden til å gå.

ABRAHAMSEN: Her fra Sundvolden GP hvor han endte på en solid sjetteplass i år. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Tinder det nye tidsfordrivet

Nå som Abrahamsen må klare seg uten Strava frem til desember, er det andre apper som har gjort sitt inntog på telefonen til den tidligere Ringeriks-Kraft-rytteren som blir proff neste år.

– Er det Tinder som har blitt det nye tidsfordrivet på telefonen nå?

– Ja. Tinder og Snapchat. Eller Tinder har gått veldig mye ned nå i det siste, så har Snapchat tatt over. 

– Nå er altså Tinder-markedet i Lillehammer saumfart, og nå er det vedlikehold av matchene på Snapchat som gjelder?

– Ja. Det er akkurat det. I starten var det mye tid på Tinder, men nå har det gått ned til Snapchat-nivå.

Damejakt har gitt formboost

– Hva sier treneren om innsatsen enn så lenge?

– Det er jo litt sånn at når du er gira på damer, så får du skikkelig sånn testo. De siste øktene har gått veldig bra. Også har jeg fått lagt fra meg Strava, så jeg har hatt mer energi til å slappe av, så til nå har forskningsprosjektet gått veldig bra. 

– Så oppskriften for videre utvikling for Jonas Abrahamsen i fremtiden er mindre Strava og mer damer?

– Ja, mindre tid på Strava og mer på damer. Også trening da, det er det viktigste, legger Abrahamsen til. 

Uno-X skal på samling i Spania 2.desember. Da regner Abrahamsen med å være tilbake på Strava, selv om han ikke utelukker å holde seg unna appen også i fremtiden.

Avslutningsvis deler Abrahamsen sitt beste Tinder-tips til andre håpefulle sjekkere på singelmarkedet:

– Se på bildene, start samtalen med et særpreg personen har.