VANT PÅ LILLEHAMMER: Niklas Larsen viste seg frem under Uno-X Development Weekend og det er også store forventninger til hva han kan klare når han de neste to årene skal kjøre for Uno-X Norwegian Development Team. Foto: Foto: Jan Brychta/Uno-X Development Weekend

Uno-X’ nysignering brakk beinet på dansegulvet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.11.19 11:05

Del på    

Fremover vil Niklas Larsen holde seg til baren.

(procycling.no): Sammen med Julius Johansen, Frederik Rodenberg, Jacob Hindsgaul og Morten Hulgaard, er Niklas Larsen én av de fem danskene som skal sykle for Uno-X Norwegian Development Team i 2020.

Det er knyttet store forventninger til Larsen, som har en strålende sesong bak seg med seier i GP Himmerland rundt, andreplass i EM-U23, sammenlagtseier i Danmark rundt og seier i Lillehammer GP.

Han avsluttet landeveissesongen med å bli nummer fire i Gylne Gutuer, etter at en overbelastningsskade i den ene rumpeballen gjorde sitt til at han måtte stå over VM, hvor han i utgangspunktet var blant favorittene i U23-klassen. 

Larsen har også vært et fast innslag i den danske fireren som kjører lagforfølgelse på bane, men har ikke kjørt verken EM eller deltatt i verdenscupen denne banesesongen på grunn av skaden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Skal holde meg i baren neste gang

Når smertene nå var i ferd med å gi seg, gikk det altså galt da han var med på en avslutningsfest med Team ColoQuick forrige lørdag.

Det skriver Skive Folkeblad.

Rytterne og støtteapparatet var samlet på Zwei Grosse Bar i Skive da Larsen tok steget ut på dansegulvet.

– Jeg stod bare og danset. Så vred jeg på foten, og jeg kjente at det var noe som var helt galt, sier han til avisen. 

Det endte altså med at han brakk beinet. Han har nå fått en beskyttende støvel han skal gå med i seks uker, før han kan vende tilbake til trening igjen. Dermed vil han ikke være for fullt tilbake før ut på nyåret. Neste års bane-VM arrangeres i Berlin i månedsskiftet februar-mars.

– Det er veldig uheldig at jeg kom i en slik situasjon bare av å danse. Så da har jeg lært at jeg til neste gang bare skal holde meg i baren, sier Larsen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse