Prøv Procycling Pluss idag

NYTT LAG: Jonas Abrahamsen og Syver Wærsted tar steget fra Ringerikes-Kraft til Uno-X Hydrogen Development Team.

Uno-X Hydrogen forlenger med hvass avslutter

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 16.09.16 09:47

Del på    

– Det er enormt, sier sponsorsjef Haugland.

(procycling.no): Under Tour des Fjords annonserte Uno-X, Ringerike Sykkelklubb og Lillehammer Cykleklubb et nytt samarbeid. Talentlaget er eid og drevet av de to klubbene, og har fått navnet Uno-X Hydrogen Development Team.

Laget fokuserer på å utvikle unge ryttere, og å gi dem et naturlig steg videre fra junior- og tidlig senioralder. Tidligere har Uno-X offentliggjort at Sedrik Ullebø, Torjus Sleen, Lars Saugsstad og Kristian Kulset sykler for dem neste sesong, men nå bekreftes fire nye ryttere for det storstilte talentlaget.

Syver Wærsted, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen blir alle med videre fra Team Ringeriks-Kraft. I tillegg har Lillehammer-rytter Hans Kristian Rudland signert for Uno-X Hydrogen Development Team.

Wærsted vant i mai UCI-rittet Scandinavian Race in Uppsala, der han var raskest i massespurten. Dette var Ringeriks-Krafts første UCI-seier noensinne, og med dette på CV-en var 20-åringen naturligvis ettertraktet blant de andre kontinentallagene.

– At Syver viser den lojaliteten og iveren ovenfor prosjektet vårt, synes jeg er enormt, forteller en fornøyd sponsorsjef i Uno-X, Jens Haugland.

En god avslutter

I Wærsted har Uno-X-laget en rytter med en hvass spurt, og hvis han fortsetter utviklingen, kan være med å prege større ritt i årene som kommer.

Andre lag har vist interesse for unggutten, men han valgte altså å bli med den nye talentsatsingen videre.

Hans Kristian Rudland har i år hatt sitt første år som senior, og 97-modellen, som tok bronse på junior-NM i tempo i fjor, har fortsatt utviklingen i år. Med solid kjøring i flere ritt, senest i Roserittet, var det naturlig at Rudland tok steget inn på laget som er drevet av klubben hans.

TIL UNO-X: Hans Kristian Rudland blir med talentsammarbeidet mellom Ringerike SK og Lillehammer CK videre.

TIL UNO-X: Hans Kristian Rudland blir med talentsammarbeidet mellom Ringerike SK og Lillehammer CK videre.

– Rudland er akkurat en sånn signering som vi ønsker å gjøre. Vi henter ham fra elitelaget til Lillehammer, og opp på utviklingslaget vårt på kontinentalnivå. Her får han ta sine naturlige steg, og får rom og tid til å utvikle seg.

Ung profil

Under Tour des Fjords uttalte Haugland at Uno-X Hydrogen Development Team ikke blir et lag for «gamle ryttere på vei ned», men at de ønsker en ung profil.

Overfor procycling.no forklarer han at laget ikke skal være noe rent U23-lag, men at de ønsker at hovedstammen av ryttere skal være av ryttere under 25 år.

– Likevel ønsker vi å ha noen spydspisser, noen kapteinsemner, som kan guide de unge rytterne, og være forbilder for dem.

Vurderer flere fra Ringeriks-Kraft

Per nå er det Audun Brekke Fløtten, Christer Jensen, Max Emil Kørner, Marius Hafsås og Njål Eivind Kleiven som er over U23-alder i Ringeriks-Kraft. Kleiven har begynt på studier i Bergen, og skal ikke fortsette i Uno-X.

–  Vi har en dialog med rytterne på Ringeriks-Kraft, og det er aktuelt å ta med noen av dem videre. Det vurderer vi fortløpende. Vi trenger et par mer modne karer som kan holde unggutta litt i ørene.

Stallen for neste år består nå av åtte ryttere, så det jobbes naturligvis fortsatt med å hente ryttere til laget. Sedrik Ullebø er blant disse åtte, og kommer til å sykle på klubbnivå på vårparten, før han får sjansen i Uno-X-fargene utover sesongen.

– Det er en vurdering vi tar sammen med Sedrik selv og treneren hans. Det viktigste er at han får en fin overgang til seniornivå. Det er det som er viktig for oss. Vi vil gi unge, talentfulle ryttere sjansen, men de må være klare. De er bare unge gutter.

Samtidig bedyrer Haugland at veien er kort fra å være klubbrytter i Ringerike SK og Lillehammer CK til å få prøve seg på kontinentalnivå.

– Hvis det er en klubbrytter som kjører godt på vårsesongen, så skal selvfølgelig han få sjansen på et høyere nivå utover høsten, forklarer den entusiastiske sponsorsjefen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse