- BRA KJØRT! Landslagssjef Stig Kristiansen noterte seg i hvert fall ett navn etter U23-fellesstarten i Stjørdal. Det var det han kjente dårligst til fra før: Asbjørn Madsstuen fra Bygdø IL. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Ukjent blant konkurrentene – fikk gratulasjon av landslagssjefen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.06.17 08:04

Del på    

Klubbrytter fra Bygdøy kjempet om NM-seieren.

STJØRDAL (procycling.no): U23-NM var inne i sitt klimaks og den nest siste passeringen av stigningen opp til Gevinglia.

Over toppen og i den hektiske utforkjøringen som fulgte, klarte fem kontinentalryttere å slite seg løs. Anders Skaarseth og Rasmus Fossum Tiller fra Joker Icopal, Syver Wærsted og Torstein Træen fra Uno-X Development og Jon Breivold fra Team FixIT.no.

Resultater: Komplette lister her!

Ingenting å heve øyenbrynet for der. Men vent – hvem er den 6. mannen her?

– Aldri sett ham før! kom det freidig fra Torstein Træen etter målgang.

Den mystiske passasjeren var 22 år gamle Asbjørn Madsstuen fra Bygdø IL.

– Jeg var helt dau

Og da Breivold måtte slippe gruppa ganske tidlig inn på den aller siste runden, og det fortsatt var over 40 sekunder til neste gruppe bak: Ja, da var Madsstuen i høyeste grad med i kampen om NM-tittelen.

Utfordringen var at man skulle opp den 2,7 kilometer lange bakken én gang til. Med fem prosent i snitt biter den godt i slitne sykkelbein etter 135 kilometer.

Klubbrytteren hang greit med helt til Træen angrep. Skaarseth var den første som innså faren og fulgte instinktivt etter.

– Jeg var helt dau. Jeg prøvde bare å karre meg opp, beskriver Madsstuen overfor procycling.no.

Kjørte for femteplassen

Det hjalp heller ikke at både Wærsted og Fossum Tiller hadde hver sin lagkamerat der framme. De spilte selvsagt på det, og ville ha Bygdø-rytteren fram for å dra.

Det var kanskje ikke så opplagt der og da, men mens Joker Icopal og Uno-X utkjempet en durabelig fight om NM-tittelen, var Madsstuen mest opptatt av å sikre seg femteplassen.

– Jeg var helt ødelagt i den siste bakken, men jeg ville ha den femteplassen. Jeg var helt sikker på at jeg kom til å bli hentet mot slutten, sier han.

Han forsøkte faktisk å få bruddkameratene til å komme fram for å hjelpe ham berge femteplassen, men «den gikk de ikke på».

Gratulert av landslagssjefen før burgerfest

Fossum Tiller forsøkte seg på et halvhjertet forsøk litt lenger opp i bakken. Men det var kanskje ikke så veldig lurt å taue Wærsted opp til duoen der Skaarseth satt, heller.

Så det ble med den ene gangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MAT FOR MASKINER: Asbjørn Madsstuen og Jakob Hanserud chiller på Burger King etter å ha sjokkert U23-eliten i Stjørdal. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Fra toppen og inn, var det derfor Madsstuen som måtte til pumpene. Og overraskende nok klarte trioen å holde unna for den neste gjengen som kom halsende bak.

Den tidligere skiskytteren fra Bygdøy gikk rett i intervju med procycling.no, og etterpå mottok han gratulasjoner fra landslagssjef Stig Kristiansen.

– Bra kjørt, kommenterte Kristiansen.

Etter å ha tapt spurten mot Fossum Tiller og Wærsted, fikk Bygdø-rytterne med seg premieutdelingen, før de hastet videre mot «banketten». Et beskjedent reisebudsjett og kommende NM-øvelser får ta skylda for at det matgildet ble lagt til fast food-kjeden Burger King.

– Hva tror du om feiringen på Burger King som oppladning foran tirsdagens lagtempo?

– Oppladning på Burger King er det aller beste. Før jeg ble maskin, var det alltid redningen da jeg fikk hammeren på Mallorca, påpeker Madsstuen.

Etter å ha brukt 3648 kilokalorier under NM-fellesstarten, kunne han med god samvittighet hive innpå en stor dobbel Whooper-meny med pommes frites og stor brus.

Så skal vi bare minne om at en trippel Whooper alene gir for øvrig et kalori-inntak på hele 1047 kcal …

PS: Også procycling.no-skribent Magnus Drivenes sykler for Bygdø IL. Han har bidratt til denne artikkelen i form av sitater og bilder. Jakob Hanserud er tredjemann på laget under tirsdagens øvelse.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse