EUROPAMESTER: Alberto Dainese ble U23-europamester i Alkmaar tidligere i august. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

U23-europamesteren raskest i Tsjekkia

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.08.19 15:33

Del på    

Uno-X utenfor toppen.

(procycling.no): Uten de tøffeste stigningen på den 171 kilometer lange, 3. etappen mellom Olomouc og Uničov, tok Mitchelton-Scott kontrollen fra start til mål, med Daryl Impey i den gule ledertrøyen.

Det australske laget forsøkte imidlertid å skape en seleksjon på de to siste stigningene og splittet feltet i flere grupper, men med flere mil til mål samlet det seg igjen mot målbyen, og etappen skulle etter hvert ende i en massespurt.

WorldTour-mannskapene Mitchelton-Scott og BORA-hansgrohe ønsket å stikke av med etappeseieren, men var ikke i nærheten av å matche U23-europamester Alberto Dainese. SEG Racing Academy-rytteren har en rekke ganger vist frem sin lynraske spurt denne sesongen, blant annet med tre etappeseire i Tour de Bretagne og en overlegen seier på U23-fellesstarten i EM i Alkmaar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Italieneren, som neste sesong blir proff i Team Sunweb, var nok en gang kompromissløs på oppløpet og spurtet inn til sesongens syvende seier, foran Dusan Rajovic (Adria Mobil) og Stanislaw Aniolkowski (CCC Developtment Team).

Anders Skaarseth, som leverte en sterk spurt på den andre etappen, var ikke i posisjon til å gjenta prestasjonen, men ble til slutt den beste norske rytteren, på en 18. plass.

Det tsjekkiske etapperittet avsluttes søndag med en tøff etappe, med åtte kategoriserte stigninger, deriblant Dlouhé Stráně (9,6 kilometer à 6,9 prosent), og tre ganger opp Ecco Homo (4,1 kilometer à 5,2 prosent) i avslutningen.

Daryl Impey leder fortsatt rittet foran den siste etappen, mens Skaarseth, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen alle befinner seg rundt 50. plass i sammendraget, 1 minutt og 42 sekunder bak rittlederen.

Tagget med: , ,

Les også disse