SPURTKONGEN: Marcel Kittel har nok gjort mye for den tyske sykkelinteressen de siste årene. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

Tysk TV åpner for Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.11.14 13:04

Del på    

Har ikke vist rittet siden 2011.

Etter en rekke dopingsaker i t-Mobile, Milram og Gerolsteiner, valgte TV-kanalene ARD og ZDF å stanse sin Tour de France-satsing i 2007.

Året etter startet de opp igjen, men siden 2011 har det ikke blitt vist direktebilder av sykkelrittet på nasjonale, tyske TV-kanaler. Sendingene har dog vært tilgjengelige via Eurosport.

ARD varsler at det kan bli en endring på dette nå:

– Vi vil ikke fungere som dommere over de forskjellige idrettsgrenene, og sykkelsporten er stadig attraktiv, sier Volker Herre i ARD.

– Svikt i seertallene
For tre år siden oppga TV-kanalen en svikt i seertallene som en av grunnene for å la satsingen opphøre.

Tilbake i 2007 var det den positive dopingprøven til Patrick Sinkewitz som fikk begeret til å flyte over.

At Tyskland igjen viser interesse for touren har nok med den sportslige oppturen landet har fått i sykkelsporten de siste sesongene.

Tysk opptur
I årets Tour de France vant tyske ryttere 7 av 21 etappeseirer. Marcel Kittel tok fire av dem, Tony Martin to og André Greipel den siste.

Ingen nasjoner vant så mange etapper som Tyskland maktet med sine 10 ryttere til start. Til sammenlikning hadde vertslandet Frankrike 44 utøvere i aksjon, mens Spania hadde 20.

Den franske rittarrangøren ASO fant også plass til tyske NetAPP-Endura i årets tour. Sannsynligvis var det et strategisk valg i håp om å få ARD eller ZDF tilbake til forhandlingsbordet.