NY TOPP TI: Trond Håkon Trondsen noterte seg for sin tiende topp ti-plassering for året, men var likevel ikke helt fornøyd med finalen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Trondsens påkjørt bakfra etter Groenewegen-manøver

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.05.18 21:09

Del på    

Ble likevel beste norske kontinentalrytter for andre dag på rad.

ASKER (procycling.no): Nok en gang var det Team Coop som var det norske kontinentallaget med best etappeplassering under Tour of Norway.

I den tøffe avslutningen opp til Askerhallen var Trond Håkon Trondsen langt fremme, og endte til slutt på tiendeplass. Dette er hans tolvte topp ti-plassering hittil i årets sesong.

Like bak ham fulgte lagkameraten Kristian Aasvold på en 14.plass.

Onsdag var Trondsen helt der fremme da spurten gikk, og han endte på femteplass etter en spurt han ikke traff helt i. På nasjonaldagen hadde han ambisjoner om å kjempe helt i toppen, men maktet ikke å utfordre om seieren.

Ble påkjørt bakfra

– Det var en som kjørte inn i bakhjulet mitt i siste svingen. Groenewegen var foran meg, men han var helt ferdig. Da han reiste seg, så slang han hjulet kjempelangt bak, så da måtte jeg stoppe litt. Da var det en som kjørte inn i bakhjulet mitt, sier Trondsen til procycling.no.

Dermed mistet 24-åringen mye moment i spurten. Coop-rytteren fryktet også noe var galt med sykkelen etter hendelsen.

– Jeg var redd for at giret skulle bli bøyd slik at det skulle gå inn i bakhjulet, så jeg turte ikke å reise meg og spurte ordentlig på slutten. Det ble litt halvveis på slutten der.

Frem mot finalen gjorde Håkon Aalrust en meget god jobb med å plassere Trondsen foran inn i den siste bakken opp mot mål. Asker-rytteren tauet de siste par kilometerne inn mot bakken som startet i det de passerte «Aalrust-svingen» da man svingte av Slemmestadveien for å kjøre opp mot Askerhallen.

– Arbeidet inn mot bakken fungerer kjempebra. Håkon gjør en utrolig god jobb inn i bakken, så jeg har en god posisjon. Det er selvfølgelig tungt, men det er det for alle. Jeg er ikke helt fornøyd på grunn av det greiene jeg hadde.

Sikter inn mot Sarpsborg-etappen

I morgen venter derimot Sarpsborg-etappen, en etappe Trondsen har gode minner fra.

– Det er favorittetappen min, det. Jeg ble nummer fire der for to år siden, så jeg håper å være foran der.

Om Trondsen blir å se langt fremme i sammendraget etter sisteetappen i Lillehammer på søndag, gjenstår å se. Der venter det flere tøffe stigninger som kan bli i vanskeligste laget for den tidligere Sparebanken Sør-rytteren.

– Det kan jo gå, men det kommer an på hvordan det blir kjørt. Formen er god, så jeg kommer absolutt til å prøve, forteller han.

Lukkedal økte i klatrekonkurransen

Det var ikke bare i finalen at Coop markerte seg. Øivind Lukkedal kom, som i går, med i bruddet. Dermed kunne han øke i klatrekonkurransen.

Nå har han 18 poeng, ti mer enn Audun Brekke Fløtten på andreplass. Uansett hva som skjer i morgen, vil Kolsås-mannen inneha klatretrøyen så lenge han kommer til mål på Sarpsborg-etappen.

Lørdag og søndag venter derimot flere førstekategorier, og der vil det være viktig å være på hvis 23-åringen skal forsvare trøyen.

– Det er fortsatt mye som kan skje. Det er en del førstekategorier i helgen som kommer til å bli avgjørende, sier Lukkedal til procycling.no.

– Er målet å forsvare trøyen til Lillehammer?

– Ja, det har blitt det nå. Jeg tenkte egentlig ikke på det, men nå blir det kanskje det. Jeg har jo sløst litt med kreftene med tanke på sammendraget. Jeg taper ikke sekunder med vilje, men jeg kan nok ta en litt roligere dag i morgen, og heller spare kreftene til det som kommer i helgen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse