ØVERST: Endelig kunne Trond Håkon Trondsen juble for seier denne sesongen. FOTO: Team Coop

Trondsen vant etter Team Coop-dominans

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.05.18 16:43

Del på    

Perfekt utført ritt fra det norske kontinentallaget.

(procycling.no): Team Coop animerte UCI 1.2-rittet Scandinavian Race i Uppsala i ettermiddag. Etter å ha fått med fem mann i et 22-mannsbrudd kontrollerte det norske kontinentallaget rittet med jernhånd.

Til slutt endte det med en spurt i den 16,2 kilometer lange rundløypen og på oppløpet var Trondsen overlegen.

Nordmannen har hatt en rekke topp ti-plasseringer så langt denne sesongen og sørget for en perfekt avslutning på dagen for Team Coop, som grep rittet i sine hender fra start.

– Det var fantastisk å kunne klare det. Det er mye som kan skje i en spurt, men det var deilig å kunne holde hele veien, sa Trondsen i seiersintervjuet vist på rittets YouTube-stream.

Bak Trondsen fulgte den danske duoen Nicklas Amdi Pedersen (BHS – Almeborg-Bornhold) og Niklas Larsen (Virtu Cycling). Sindre Haugsvær (Ryska Posten Racingteam) tok en solid sjetteplass.

Seieren er Team Coops tredje i et UCI-ritt denne sesongen. Tidligere har Krister Hagen vunnet endagsrittet Umag Trophy og sammenlagt i Istrian Spring Trophy.

(artikkelen fortsetter under)

Skrøt av lagets fantastiske innsats

Inne på den siste runden var det flere angrep. Trondsen ble noe isolert mot slutten, etter at laget hadde tauet så godt som hele rittet.

– Jeg hadde Louis igjen som vi hadde spart. De tre andre kjørte som helter hele dagen. På slutten ble jeg litt isolert så jeg måtte gå på noe selv, men ikke sprenge meg helt. Så ville Virtu kjøre samlet spurt de også, så da ble det litt mer kontrollert inn mot siste bakken. Det var noen som angrep i siste bakken, men jeg går ganske godt oppover så det var greit å henge med der.

23-åringen forteller at han følte litt på ansvaret som lå i å fullføre jobben, etter den jobben laget hadde gjort

– Jeg hadde litt press på meg når de har gjort den jobben som de har gjort hele dagen. Kjørt så sterkt hele dagen, så det var utrolig deilig å kunne vinne.

– Dere virker å være i utrolig godt slag, hele gjengen?

– Det er jo planen det, at vi skal være i godt slag nå utover i mai, når vi skal sykle Tour of Norway og sånt. Dette er en kjempebra oppkjøring til det. Det fungerte kjempebra i dag, det kan ikke gjøres bedre enn det.

Tagget med: , ,

Les også disse