ÅRETS FØRSTE: Trond Håkon Trondsen seiret på sjette etappe av Tour de Normandie. Foto: Kjetil Alsvik/Team Coop

Trondsen vant med flere sykkellengder i Normandie

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.03.19 16:55

Del på    

– Litt enklere når det går oppover, sier Coop-rytteren om triumfen på den 6. etappen.

(procycling.no): Team Coop startet den sjette etappen i Tour de Normandie med tre mann: Håkon Lunder Aalrust, Andre Sotberg og Trond Håkon Trondsen. De tre ble til to da en syk Aalrust kastet inn håndkledet i løpet av etappen. Heldigvis hadde Trondsen en langt bedre dag på sykkelen.

Avsluttende runder ventet inne i Martinvast. Etter at alt av brudd ble kjørt inn var Team Coop-rytteren overlegen i den lille kneika opp mot mål.

– Det var en sving med cirka 700 meter igjen som var ganske brå. Jeg lå ikke altfor langt framme, men helt greit til. Jeg hadde bestemt meg for at jeg i hvert fall ikke skulle bli stengt inne i dag. Så da begynte jeg med 300 meter igjen. Da var det bare å kjøre det jeg kunne, så fikk jeg luke og klarte å holde trøkket. De klarte ikke å ta det igjen, sier Trond Håkon Trondsen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

24-åringen har vært langt framme på alle etappene, med fjerde- og sjette-plass som beste resultater før lørdagens etappe. I den litt mer kuperte finalen ble jobben mer passende for Trondsen.

– Det har vært en veldig bra dag. Det gikk et ganske tidlig brudd på tre stykk, så det ble ganske kontrollert en stund. Så ble det litt mer aktiv kjøring mot slutten og de avsluttende rundene. Det passer meg egentlig ganske bra med litt harde avsluttende runder. Jeg har følt meg veldig bra tidligere her, og følt meg god nok til å vinne. Det var veldig gøy at det klaffet i dag, forteller den hvitkledde syklisten.

– Jeg har blitt litt stengt inne eller ikke vært helt i posisjon til å ta seirene her tidligere. Det er litt enklere når det går oppover, for da går det litt mer på kraft. Jeg føler jeg er god nok, fortsetter Trondsen som beviste nettopp det faktum på lørdag.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Opp på podiet

Joshua Huppertz (Team Lotto-Kern Haus) og Frantisek Sisr (Elkov) trillet over målstreken noen sykkellengder bak Trondsen, og alle i feltet tapte ett sekund til nordmannen. Ti bonussekunder kom også godt med.

Andremann i sammendraget før etappen, Erik Nordsæter Resell (Uno-X), hang ikke med i finalen grunnet et ødelagt bakhjul på et kritisk tidspunkt. Uno-X-rytteren tapte nesten to minutter og er ute av sammendraget. Dermed hoppet Trondsen opp fra 14. plassen i sammendraget, helt til tredjeplass.

– Jeg håper vel egentlig at det blir spurt og at jeg kan bli topp tre der og. Tar jeg noen bonussekunder så er det mulig å bli nummer to. Men seieren blir nok vanskelig. Så jeg får nok heller alliere meg litt med Joker, vurderer Trondsen.

For med kun to mann igjen er det vanskelig å prege rittet. Andre Sotberg var til god hjelp inn mot finalen på lørdag, men noen egen taktikk er vanskelig å sette til livs.

– Fra starten av etappen så må vi bare spille på taktikken til de andre lagene. Vi kan ikke skape så mye selv. Mot slutten fikk jeg hjelp av Andre til å kjøre meg fram. Men helt mot slutten må jeg klare meg alene. Han hjelper meg så godt han kan, og det er det man må gjøre når man er så få. Han hjelper meg bra underveis og så fikset jeg resten, oppsummerer Trondsen om taktikken når man kun er to mann igjen.

Vinneren av den fjerde etappen, Ole Forfang (Joker Fuel of Norway) krysset målstreken 29.plass, og forsvarer dermed sin sammenlagtledelse i rittet. Blåtrøyene fra Joker Fuel of Norway vil trolig ha fokus på å forsvare ledelsen på søndagens etappe, noe som Trondsen vil spille på. Men uansett hvordan det ender, er det godt å starte 2019 på strålende vis.

– Det er veldig deilig å få en seier tidlig i sesongen. Jeg føler jeg har tatt steg siden i fjor. Så det er deilig å komme godt i gang. Jeg skal ta med meg det videre.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik gikk det til:

Klokken 12:30 trillet 133 ryttere ut fra start på rittets nest siste etappe.

Tre mann gikk raskt av gårde i dagens første brudd. De kjempet seg til et forsprang på cirka 3:45 før feltet begynte å kontrollere avstanden.

Joker Fuel of Norway, som laget med ledertrøya, tok ansvar og økte tempoet blant forfølgerne.

Romain Bacon (Nogen sur Oise), Dorian Lübbers (Lotto Kern Haus) og Tobias Mørch Kongstad (Riwal Readynez) var trioen i front.

Nordmennene nærmer seg

Joker Fuel of Norway sitt kjør førte til at luken krympet til under tre minutter etter 50 kilometer.

To mil senere hadde de tre bare to minutter igjen.

Slik fortsatte utviklingen jevnt og trutt. Blåtrøyene kjørte til slutt inn trioen, og nye forsøk på angrep fulgte kort tid etter.

Angrep i finalen

En rekke ryttere forsøkte seg, men de fleste angrep ble rakst kjørt inn.

Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) måtte stå av et stykke før mål. Det norske kontinentallaget var nå nede i to mann, men det ble likevel en gledens dag for Coop.

Michael Schlegel (Elkov Author) støtet mot slutten, og fikk 15 sekunder som ensom leder. Han holdt inn på de to siste kilometerne, hvor det samlet seg til spurt.

Trond Håkon Trondsen var først gjennom den siste svingen, og vant flere sykkellengder foran Joshua Huppertz (Lotto-Kern Haus).

Tagget med: , ,

Les også disse