Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Trondsen med topplassering i Portugal

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.08.18 19:21

Del på    

To Coop-ryttere i toppen på 1. etappe.

(procycling.no): I en durabelig massespurt på 1. etappe i Volta a Portugal suste Trond Trondsen (Team Coop) inn til femteplass torsdag, bak den italienske etappevinneren Riccardo Stacchiotti (MSTina-Focus).

Med sin niendeplass sørget Krister Hagen for to Team Coop-ryttere blant de ti beste.

Det norske kontinentallaget fulgte dermed opp sin gode start i det portugisiske etapperittet etter at Louis Bendixen bokførte seg med tredjeplass på prologen onsdag. Danske Bendixen syklet i den hvite ungdomstrøyen under torsdagens glohete etappe med temperaturer over 40.

Etappen til Albufeira dro seg til med en trio i front da 15 kilometer gjensto. Rui Rodrigues (Avludo-Louletano), Jesse Ewart (Team Sapura) og Pierpaolo Ficara (Amore & Vita) hadde en knapp ledelse på 1 min. W52-F. C. Porto mønstret i front av hovedfeltet i jakten på utbryterne, med hjelp fra Vito-Feirense og Euskadi-Murias.

Bruddet ble innhentet med kun to kilometer igjen, etter at en større velt hadde kvestet hovedfeltet idet rytterne stålsatte seg på en rask avslutning på etappen.

Til slutt var det Stacchiotti som stakk av med seieren, mens Luis Mendonca (Aviludo-Louletano) og Cesar Martingil (Liberty Seguros) rundet av podiet.

Vinner av onsdagens prolog, Rafael Reis (Caja Rural-Seguros RGA), fullførte trygt i hovedfeltet og fortsetter i ledertrøyen.

Saken oppdateres! 

Tagget med: , ,

Les også disse