ROLIG DAG: Det var ikke de helt store utfordringene for Team Coop under mandagens etappe. Til slutt endte Trond Håkon Trondsen opp på en 8.-plass. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Trondsen tok ny topp 10-plassering i Portugal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.08.18 09:23

Del på    

Romerikingen bekrefter god form i Portugal.

(procycling.no): Dag fem av Portugal rundt innehold en småkupert, men relativt sett flat etappe, på 191,7 kilometer mellom Sagugal og Viseu.

Etter å ha vunnet etappen mot Oliveira do Hospital og den tøffe klatringen opp mot målgang på Penhas de Saúde, hadde W52/FC Porto og Raúl Alarcón sikret seg en sammenlagtledelse på hele 52 sekunder tilbake til Joni Brandao.

Det ble imidlertid dramataisk for W52-laget da tidligere vinner av Portugal rundt, Rui Vinhas, veltet stygt.

31-åringen landet hardt på skuldra og pådro seg skrubbsår over store deler av kroppen. Det ble ikke konstatert brudd, dermed fikk portugiseren fortsette rittet og kjørte seg opp igjen til lagkameratene i hovedfeltet.

Holdt bruddet under kontroll

Bruddet besto innledningsvis av Jon Irisarri (Caja Rural) Sergio Samitier (Euskadi-Murias) og Pierpaolo Ficara (Amore & Vita).

Samitier var den første av dem som slapp seg tilbake til hovedfeltet, der også Krister Hagen, Team Coops best plasserte i sammendraget på 15.-plass, befant seg.

Vestlendingene holdt seg i ro i starten, og håpet nok at Trond Håkon Trondsen skulle klare å følge opp to topp 5-plasseringer fra tidligere i uka.

Efapel hjalp W52

Med sju mil til mål hadde utbryterne økt forspranget fra 1:45 til nesten 2 minutter. Et tydelig signal på at feltet satt med kontrollen, og syntes det var like greit å ha en duo å sikte mot foran de avgjørende milene av etappen.

På tross av at det var W52-FC Porto som holdt i ledertrøya, var det Efapel-laget som tok seg av tauejobben i front av feltet.

Med 35 kilometer igjen var tempoet fremdeles avventende, men forspranget opp til teten var krympet ned til 1:20.

Uendret i sammendraget

Spurt skulle det uansett bli, og da var det Riccardo Stacchiotti (Mistina Focus) som passerte målstreken først. Italieneren ble fulgt av Enrique Sanz (Euskadi-Murias) og hjemmehåpet Joao Matias (Vito-Feirense-Blackjack).

Trondsen var også frampå i spurten og noterte seg for en 8.-plass.

Etter mandagens lite begivenhetsrike etappe er det fremdeles Alarcon som leder sammenlagt. 52 sekunder foran Brandao og 1:30 foran Vicente Garcia (Aviludo-Louletano).

Tagget med: , , ,

Les også disse