Prøv Procycling Pluss idag

FORSØKTE DESPERAT: Coop kjørte med alt de hadde, men det var ikke nok til å komme i nærheten av bruddet. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Trondsen klarte ikke å følge opp seieren: – Ble spredt uten at vi hadde kontroll

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.05.19 20:45

Del på    

Skuffelse i Coop-leiren etter at lagets beste endte på en 13. plass.

Med en noe uventet seier i Sundvolden GP var Trond Håkon Trondsen den kanskje heteste favoritten før Ringerike GP, et ritt han selv vant i 2016.

Søndagens ritt ble imidlertid ikke slik han hadde håpet. 

– Jeg føler for så vidt at vi har kontroll lenge og kjører bra lenge, men så mister vi kontrollen og det ender med å bli spredt uten at vi har kontroll. Jeg sitter for langt bak inn på rundene og der er det vanskelig å hente mye tid. Det var egentlig over da vi kom inn på rundene, sier Trondsen til procycling.no.

Hadde Sotberg i brudd

Underveis i rittet gikk det flere store brudd. Louis Bendixen og André Sotberg var med for Coop i det første og Sotberg var også med da en gruppe på ni mann gikk av gårde rundt passeringen av Sundvolden Hotel.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg satt jo først i det første bruddet. Der kjørte vi ganske hardt for å holde unna. Så kom jeg meg også med i det andre bruddet. Det ble en lang dag. Jeg hadde håpet på litt bedre bein, men man må jobbe med de beina man har, sier Sotberg.

Det ble en gruppe som skulle vise seg å bli avgjørende. Selv om Sotberg kjempet bra oppover, var det lite å gjøre mot sterkere ryttere som Kristoffer Skjerping og Sindre Lunke. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RIPERBAKKEN: Sotberg satt fint med her, den første gangen opp Riperbakken, men var sjanseløs da Skjerping virkelig satte fart på den andre runden. –Han var i en klasse for seg selv. Han bare føk av gårde. Det var ikke tvil hvem som var sterkest i dag, sier Sotberg. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Det innså også Team Coop før de kom inn i rundene og etter at de ni hadde fått fem minutter nærmest ut av ingenting tok de mye ansvar inn mot Knestang/Smeden. Avstanden ble kjørt ned i rundt to og et halvt minutt, men det var ikke godt nok for å gjøre noe med Skjerping.

– Vi innså at vi ikke satt så godt i det bruddet, så vi ville at det skulle være mulig å kjøre seg opp. Det var ingen andre enn oss som ville kjøre. Da tok vi tid litt for sakte, sier Trondsen.

Fikk ikke beskjed om at lagkameratene tauet

I langesonen skulle også Sotberg få beskjed om at lagkameratene kjørte i gruppa bak og at han derfor ikke skulle bidra noe i teten, men det var en beskjed som aldri nådde frem til Sotberg.

Trønderen legger til at uansett tok ganske beskjedne føringer, men det var bare enda en ting som ikke gikk veien for Coop.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bak i feltet var Lotto Soudal U23 det største laget som hadde misset bruddet helt, men heller ikke der var det noe hjelp å hente.

– Hadde ikke de noen i brudd, spør Trondsen.

– Nei. 

– De sa at de hadde noen i brudd. Da var det vel bare for å snike seg unna og da har de bare tabba seg ut enda mer, sier han lettere irritert.

–  Jeg spurte dem om de ville være med å kjøre, men de ville ikke og sa de hadde noen foran. Det var et triks.

Coop utenfor topp ti

Dermed var det en skuffet Coop-kaptein som snakket med procycling.no etter rittet.

– Jeg skulle ønske jeg kunne vunnet her. Når man føler at man er god nok blir man skuffa, men det kommer flere sykkelritt, oppsummerer han. 

Da Trondsen også havnet bak en splitt i utforkjøringen ned fra Smeden ble det en håpløs situasjon for 25-åringen, som til slutt kjørte inn til en 28. plass, over fem minutter bak Skjerping.

Sotberg så lenge ut til å kunne kjempe om en fjerdeplass, men mistet kontakten med Silas Clemmensen nest siste gang opp Riperbakken og ble hentet inn av flere grupper bakfra. Til slutt endte han dermed sist i spurten om en femteplass og ble nummer 13, som beste Coop-rytter.

Tagget med: , , ,

Les også disse