NUMMER TRE: Trond Håkon Trondsen, Team Coop. Foto: Kjetil Alsvik.

Trondsen endelig på podiet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.03.18 16:18

Del på    

Spurtet om seieren på hektisk Normandie-dag.

(procycling.no): Den sjette etappen i Tour de Normandie var på papiret en av de greieste etappene i årets ritt, spesielt med tanke på at værmeldingen viste få tegn til sidevind. Det var ventet at etappen skulle ende i spurt, og det gjorde det også, til tross for at det på ingen måte ble en lettkjørt etappe.

Det ble svært hektisk da en stor velt gikk med drøyt to mil igjen til mål, og feltet ble meget redusert etter det.

Både det opprinnelige bruddet og ryttere som prøvde lykken sent på etappen ble kjørt inn.

I spurten var Trond Håkon Trondsen (Coop) godt frempå. Han klarte ikke å tukte Mathew Gibson fra JLT-Condor, men tok en meget solid andreplass, hans første tur på podiet for sitt nye lag.

– Det var veldig trangt, svingete og opp og ned i runden. Så med fem kilometer igjen la vi oss i et tog helt frem i spissen av hovedfeltet. Gutta er sykt sterke som klarer å beskytte meg i front så langt fra mål. Med halvannen kilometer igjen gikk det et angrep. Louis (Bendixen) tettet luken og ga meg en flott posisjon inn mot oppløpet. Spurten gikk med omtrent 200 meter igjen til mål. Det er så nære, sier Trondsen i en pressemelding fra Team Coop.

Hagen i brudd

Sørlendingen Krister Hagen har hatt en toneangivende start på sesongen. Team Coop-rytteren står allerede bokført med to seire og har vært offensiv i Tour de Normandie, etter å ha vært i brudd på den første etappen og jaget bonussekunder på andre etapper.

På lørdagens sjette og nest siste etappe av årets utgave var 29-åringen frempå igjen.

Sammen med Kasper Asgreen (Team Virtu Cycling), Vojtech Hacecky (Elkov – Author Cycling Team), Richard Handley (Madison Genesis) og Justin Timmermans (Delta Cycling Rotterdam) gikk han løs tidlig på den 174 kilometer lange etappen.

Etter en time på sykkelen hadde kvintetten fått en ledelse på omtrent to og et halvt minutt, mens Hagen hadde sanket bonussekunder igjen. På den første innlagte spurten i Saint Martin de Brehal var han først over streken og sikret seg tre sekunder.

På dagens andre og siste innlagte spurt i Gouville-sur-Mer, etter 69 kilometer, var Hagen andremann over streken, og tok med seg to nye sekunder i potten.

Massevelt og samlet spurt

Bakrfra prøvde tre ryttere å støte seg opp og lyktes etterhvert med det. Martin Schäppi (IAM Excelsior), Romain Bacon (CC Nogent sur Oise) og Richard Banusch (LKT Team Brandenburg) utvidet kvintetten til åtte mann. Ikke lenge etter den innlagte spurten var ledelsen deres på to og et halvt minutt.

Tre kilometer før målstreken på nest siste runde gikk det en stor massevelt der mange ryttere var innblandet. Heldigvis kom blant andre Bjørn Tore Hoem seg unna velten. 

Da hadde Kasper Asgreen distansert sine bruddkamerater, og jaget solo foran.

Han fikk etterhvert besøk av Cees Bol (SEG Racing) og Louis Bendixen fra Team Coop. De klarte dog ikke å holde unna for feltet, og der var JLT Condor-rytter Mathew Gibson den raskeste.

Bjørn Tore Hoem er fortsatt nummer to i sammendraget, ett sekund bak Thomas Stewart (JLT-Condor). Trondsen knappet innpå i sammendraget, og er nå 14 sekunder bak. Han er fortsatt åttendemann sammenlagt. 

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse