VANT: Trond Håkon Trondsen. FOTO: Kjetil Alsvik/Team Coop

Trondsen blant de raskeste i Frankrike

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.04.18 17:17

Del på    

Nådde ikke helt opp i jevn spurt.

(procycling.no): Den andre etappen av Tour du Loir-et-Cher endte som den første, i massespurt.

Team Coop-rytter Trond Håkon Trondsen var godt med på notene i Tourde Normandie i mars, med en håndfull topplasseringer. Torsdag var 24-åringen fra Skedsmokorset igjen frempå.

I det som ble en jevn spurt tok han sin syvende topp ti-plassering denne sesongen, da han spurtet inn til en syvendeplass.

– Kom meg langt frem i spurten, men ble litt skvist så jeg fikk ikke ut alt, sier Trondsen i en pressemelding fra Team Coop.

Seieren gikk til tsjekkiske Alois Kankovsky (Elkov – Author Cycling Team), foran Matthew Gibson (JLT Condor) og Johim Ariesen (Metec -TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel)

Slik gikk det til:

Det gikk lang tid før et brudd skulle få etablere seg på den 200 kilometer lange etappen mellom Vernou-en-Sologne og La Ferté-Imbault.

Etter 40 kilometer av rittets andre etappe var det et samlet hovedfelt som kom inn mot dagens første innlagte spurt, og Team Coop-rytter Jon Anders Bekken var frempå og tok tredjeplassen.

Etter omtrent 70 kilometers sykling klarte endelig en gruppe på ni ryttere å få etablert et respektabelt forsprang, deriblant de to danskene Alexander Kamp (Team Virtu Cycling) og den danske juniorverdensmesteren Julius Johansen (Team ColoQuick).

Etter de to første timene av rittet, som gikk unna med en snittfart på hele 47 kilometer i timen, hadde bruddet en ledelse på to minutter tilbake til hovedfeltet.

På det meste hadde de ni en ledelse på tre minutter, men feltet holdt tøylene stramme og når de begynte å kjøre raste ledelsen fort.

Inn på de siste 15 kilomterne lå hovedfeltet bare ti sekunder bak, og Johansen gav det et siste desperat forsøk og angrep. Dansken ble dog raskt hentet inn og dermed gikk det mot en massespurt.

Tagget med: , ,

Les også disse