Prøv Procycling Pluss idag

GOD OG STØDIG: Trond Håkon Trondsen tok på mange måter over rollen til August Jensen i fjor, med en rekke topplasseringer. FOTO: Kjetil Alsvik/Team Coop

Trondsen klar for å ta mer ansvar i 2019

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.11.18 16:37

Del på    

24-åringen vil bygge videre på den gode vårsesongen i den jakten på proffdrømmen.

Forrige uke ble brukt til kick-off for Team Coop, hvor gamle ryttere ble takket av, mens de nye rytterne fikk møte sine nye lagkamerater.

Til 2019-sesongen blir det store utskiftninger i stallen. Krister Hagen hadde opprinnelig skrevet under på en kontrakt med Team Coop, men da sjansen bød seg hos det prokontinentallaget Riwal Readynez, hoppet han på tilbudet fra danskene.

Etter at August Jensen forsvant til Israel Cycling Academy foran årets sesong, var det nettopp Hagen og de to nysigneringene Trond Håkon Trondsen og Kristian Aasvold som sammen fylte tomrommet. Neste sesong blir dermed ansvaret dyttet ytterligere over på de to tidligere Sparebanken Sør-rytterne.

– Vi har to av Norges beste kontiryttere i Aasvold og Trondsen. De hadde sine beste sesonger i karrieren i fjor og vi har store forventninger til dem, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

– Min beste sesong

Det er en betraktning som blir støttet av Trond Håkon Trondsen selv. Etter å ha hatt en god 2016-sesong, med seier i Ringerike GP som høydepunktet, ble 2017 et lite skritt tilbake for romerikingen. I et nytt lag, fant han igjen tilbake til nivået han viste han hadde for to år siden.

– Det var min beste sesong, sier han klart om 2018-sesongen.

Det til tross for at andre halvdel ikke ble som han hadde håpet. Iveren etter å få toppresultatene bikket over i juli og litt for lite hvile førte til at kroppen ikke fungerte optimalt i august og september. Riktignok åpnet august bra, med tre topp ti-plasseringer i Volta a Portugal, men utover sensommeren og høsten ble det lengre mellom de gode resultatene som kjennetegnet starten på sesongen.

Til slutt endte han på 18 plasseringer blant de ti beste. Av dem var det dog 14 som var mellom femte- og tiendeplass, mens det ble én hver av plasseringene én, to, tre og fire.

24-åringen har fremdeles en tro på at proffdrømmen kan bli en realitet, men da er han også klar over at det er nettopp de mange femte-/sjette-/syvendeplassene som må konverteres til seirer og podieplasser.

ØVERST: Trondsen vant Scandinavian Race in Uppsala i mai. FOTO: Team Coop

Vil dyrke spurten

Da kreves det spisskompetanser og Trondsens fremste egenskap er hans gode spurt. I møte med Coop-miljøet har han også fått noen innfallsvinkler som har vært med på å løfte ham et lite hakk.

Som han sier: Det er god kompetanse å få på spurter fra en mann som Stein Ørn.

I Coop har han også fått mange flere sjanser som lagets spurter enn han har gjort tidligere. Riktignok viste et ritt som Tour of Norway at det fremdeles er et ganske solid steg opp når Dylan Groenewegen kobler inn turboen, men med flere sjanser og mer direkte matching, heves også nivået.

– Det er der jeg har mine styrker, spesielt etter litt klassikerlignende ritt. Om det er en enkel dag hvor de tunge spurterne henger greit med er det vanskelig, men jeg trener også på å få opp nivået i høyhastighetsspurtene.

Store utskiftninger i laget

I tillegg til Hagen, gikk Øivind Lukkedal til Joker Icopal, mens den solide svensken Gustav Höög la opp. Lagets andre svenske, Fredrik Ludvigsson, er også ferdig i laget, noe som også er tilfellet for den unge norske trioen Joakim Kjemhus, Jon Anders Bekken og Anton Tunset.

Børresen er klar på at det er så godt som umulig å erstatte Hagen, en rytter som med sine 29 år hadde mye erfaring og var kjent for å være en mann med godt humør og en enorm kjørevilje.

Dermed er det bare seks av lagets ryttere i 2018 som også blir med i 2019. Foruten om dem har svenske Jacob Eriksson og André Sotberg kommet inn, mens Thomas Ognedal og Eirik Lunder har intensjonsavtaler med laget til neste års sesong.

Børresen bekrefter at stallen for øyeblikket er klar som den er, men at de dermed også har et par åpne plasser om noen ryttere skulle bli aktuelle. Det hadde de ikke i fjorårets sesong, med tolv ryttere på kontrakt og Olav Hjemsæter som startet i laget fra 1. juli, forklarer sportsdirektøren.

Selv om de nå mister flere, har sportsdirektøren tro på at de også neste år vil være på et bra nivå, med gode ryttere som Aasvold, Trondsen, Hjemsæter og Aalrust. Bredden i laget vil til dels forsvinne, men med ett rittprogram blir det et godt tilbud for de åtte-ti rytterne på laget.

Mens Lunder og Ognedal kommer inn med intensjonen om å bli fullverdige medlemmer i løpet av sesongen, går 19 år gamle Eriksson og den 21 år gamle TVK-rytteren Sotberg rett inn på laget.

– Sotberg og Ericsson er litt ubeskrevne blad. Sotberg har levert på et stabilt høyt nivå i de norske rittene og vil ha godt av tøffere matching. Ericsson  er veldig lett i kroppen, og fullførte blant annet Volta Limburg som førsteårssenior (hans andre ritt), sier Børresen, og håper Coop har funnet et klatretalent i den unge svensken.

Tagget med: , ,

Les også disse