SAN JAVIER, SPAIN - FEBRUARY 15: Arrival / Sprint / Pello Bilbao of Spain and Astana Pro Team / during the 39th Vuelta a Murcia 2019, Stage 1a 188,8km race from Yecla to San Javier / VM / @VueltaMurcia / on February 15, 2019 in San Javier, Spain. (Photo by Jose Breton/Getty Images)

Tredobbelt Astana i Murcia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.02.19 16:34

Del på    

Oppsiktsvekkende resultat på rittets første etappe.

(procycling.no): Et meget sterkt startfelt stilte fredag til start på første etappen av Vuelta Ciclista a la Region de Murcia. Øynene var kanskje spesielt rettet mot Alejandro Valverde, verdensmesteren fra Movistar, men det var et annet storlag som skulle stjele showet.

Astana stakk nemlig av med rubbel og bit. Pelle Bilbao kom seg avgårde mot slutten av etappen, og den lille spanjolen holdt unna inn til mål og kunne strekke hendene i været.

Like bak Bilbao, spurtet Luis Leon Sanchez og Omar Fraile inn til andre- og tredjeplass, begge med en arm i været for å feire Astanas-trippel triumf. De var en del av en femmannsgruppe som spurtet over mål fem sekunder bak Bilbao. Bak fulgte Valverde og Patrick Konrad (Bora-hansgrohe), mens Jakob Fuglsang (Astana) gjorde dominansen komplett med sin sjetteplass.

I et sterkt redusert hovedfelt snaue halvminuttet bak Bilbao var det europamesteren Matteo Trentin (Michelton-Scott) som var den raskeste.

– Dette er en veldig fin seier for meg. Det var ikke lett å avgjøre det i dag, fordi det skulle være en dag for spurterne. Vi har raske ryttere på laget, men kanskje ikke rene spurtere. Det var grunnen til at vi bestemte oss for å kjøre den siste stigningen veldig hardt, sier Bilbao i en pressemelding fra Astana.