Torstein Træen på treningsleir i Cambrils. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Tips meg @espenjlee

Publisert 13.04.18 16:22

Del på

Fransk etappeseier og sammenlagtleder etter tøff 3.etappe i Tour du Loir-et-Cher.

(procycling.no): Torstein Træen (Uno X Norwegian Development Team) ble beste nordmann da feltet eksploderte i de siste stigningene på den tredje etappen av Tour du Loir-et-Cher fredag. 22-åringen kriget seg inn til en 16.plass, klokket inn 19 sekunder bak etappevinner Tony Hurel (Sojasun espoir-ACNC).

Den kuperte finalen inn til Vendôme satte virkelig fyr på rittet, da en gruppe på fem ryttere gjorde opp om seieren. Hurel henviste Jonas Vingegaard Rasmussen (Team ColoQuick) og Asbjorn Kragh Andersen (Team Virtu Cycling) til henholdsvis andre- og tredjeplass. Med fredagens etappeseier tok franskmannen også over ledelsen sammenlagt.

Alexander Kamp (Team Virtu Cycling) satt med i front, men endte på fjerdeplass da han måtte slippe teten mot slutten av etappen, mens Patrick Clausen (Riwal) suste over målstreken 11 sekunder bak og tok femteplass. 19 sekunder bak etappevinner Hurel kom en gruppe på 31 ryttere, hvor Træen satt med lagkamerat Jona Abrahamsen og Team Coops svenske jernmann, Gustav Höög.

Team Coop hadde Trond Håkon Trondsen på en solid sjuendeplass på torsdagens etappe til La Ferté-Imbault. 24-åringen var imidlertid involvert i en velt på dagens etappe.

Idet to etapper gjenstår av det franske rittet ligger dermed både Træen og Abrahamsen topp 30 sammenlagt, 29 sekunder etter den nye mannen i ledertrøyen, Hurel.