FIKK HJELP: Geraint Thomas var bare en av mange som fikk behandling etter at fransk politi benyttet seg av pepperspray mot demonstrerende bønder. FOTO: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO

– Tour de France-ryttere sprayet med pepperspray

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.07.18 12:45

Del på    

Politiet skulle egentlig stanse bønder, endte opp med å stoppe Tour de France.

(procycling.no): Etter om lag tre mils sykling, og faktisk da Edvald Boasson Hagen var i ferd med å støte seg av sted i brudd, ble det full stopp i Tour de France-feltet under den 16. etappen av rittet.

Årsaken var at franske bønder hadde trillet høyballer ut i veien for å skape trøbbel for rytterne. I følge dansk TV 2 ville demonstrantene sette fyr på høyet, noe som fikk fransk politi til å reagere resolutt. De sprayet med pepperspray mot demonstrantene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAOS: Det tok omtrent 10 minutter før hovedfeltet kunne sykle videre etter hendelsen. FOTO: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

Sprayen ble så ført med vinden utover sykkelfeltet, og Heinrich Haussler (Bahrain-Merida), Lawson Craddock (EF Education) og et 40-talls andre ryttere ble behandlet med vann etter å blitt eksponert for sprayen.

Det førte til at etappen ble nøytralisert. Etter omlag 10 minutters pause, kunne hovedfeltet gjenoppta etappen. Nok en gang forsøkte Boasson Hagen å fortsette der han slapp, nemlig med å angripe fra front av feltet.