DROPPER GIROEN: Team Total Direct Energie har ikke tenkt til å benytte seg av lagets invitasjon til Giro d'Italia. Foto: Total Direct Energie

Total Direct Energie takker nei til Giro d’Italia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.12.19 18:33

Del på    

Det franske laget vil ikke bruke plassen de sikret i høst.

(procycling.no): L’Équipe skrev tirsdag at rittsjef Mauro Vegni hadde tatt kontakt med lagsjef Jean-René Bernaudeau for å få det franske laget til å avslå den automatiske invitasjonen.

Til nettsiden Cyclismactu.net bekrefter nå Bernaudeau at Team Total Direct Energie at de ikke blir å se i neste års utgave av det italienske rittet, som starter i den ungarske hovedstaden Budapest 9. mai.

– Ja, informasjonen stemmer. Vi vil ikke kjøre giroen neste år, sier Bernaudeau til nettstedet i en enkel kommentar. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fikk automatisk invitasjon som beste lag fra nivå to

Det nye reglementet til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier nemlig at Team Total Direct Energie sikret seg en automatisk invitasjon til alle WorldTour-rittene i 2020 da de avsluttet 2019-sesongen som det beste laget fra nivå to, i tett konkurranse med Wanty-Gobert og Corendon-Circus.

Til neste år ser det ut som om det blir 19 WorldTour-lag, med Cofidis som laget som ligger an til å ta steget opp fra nivå to, samt at Israel Cycling Academy har tatt over lisensen til Katusha-Alpecin. 

Dermed lå det an til at 20 av 22 lag allerede ville være klare til neste års Giro d’Italia, så lenge Total Direct Energie sa ja til invitasjonen.

Det ville betydd at rittarrangør RCS kun hadde to invitasjoner igjen, hvor de tre italienske lagene på nivå to fremstår som de mest opplagte kandidatene. Med tre ledige plasser vil det dermed trolig være plass til alle tre: Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF-Faizanè og Neri Sottoli-Selle Italia-KTM.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse